VRIJDAG = BROOD OP DE PLANK

Nieuw! Elke eerste vrijdag van de maand kan je in het Bakkerijmuseum terecht voor ambachtelijk brood. De ingrediënten? Vooral veel tijd, liefde en vakkennis.

De huisbakker bereidt een klein assortiment vers brood en ovenkoeken, waarvan een deel wordt gebakken in de traditionele houtoven. Dit geeft een unieke smaak aan het brood, je proeft het ambacht!

We stellen tijdens deze vrijdagen ook graag het ‘Walterke’ voor. Een brood met pure ingrediënten, speciaal bedacht voor het museum. De naam is een hommage aan de bezieler van het Bakkerijmuseum: Walter Plaetinck. De opbrengst van de verkoop van het ‘Walterke’ gaat naar de bouw van een nieuwe houtoven.

Wie de bakker aan het werk wil zien, kan vanaf 10u terecht in museumcafé Patasjoe. De gebakken broden zijn vanaf 14u te koop, en worden ongesneden verkocht. Zo kies je zelf hoe dik je je boterham wil, en blijft het brood langer vers.

Wanneer: vrijdag 4 september. De broden zijn te koop vanaf 14u tot 17u.
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: In museumcafé Patasjoe van het Bakkerijmuseum: vrije toegang

Meer informatie: www.bakkerijmuseum.be, via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de

Nieuws Poperinge

Fietszoektocht Poperinge 2024

Fietszoektocht Poperinge 2024: Stap op je fiets en verken het prachtige Poperinge en haar charmante deelgemeenten als nooit tevoren! Doe mee aan onze spannende fietszoektocht

Koksijde Nieuws

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!: Wie zet jij graag in de bloemetjes en waarom? Dat is de vraag die onze nieuwe wedstrijd op je afvuurt.