Archeologiedagen: Terug naar het middeleeuwse Poperinge 11 oktober

Terug naar het middeleeuws poperinge

0 / 5 0

Tijdens de Vlaamse archeologiedagen van zondag 11 oktober willen we jong en oud laten kennismaken met het middeleeuwse Poperinge. Plaats van afspraak is het stadspark van Poperinge, waar smeden, boogschutters, zwaardvechters en een kruidenvrouw zich verzamelen in een kampement.

De Poperingse Sint-Joorisgilde demonstreert hun kruisboogkunsten en wie wil kan een workshop scherven puzzelen volgen met scherven die vier jaar geleden zijn opgegraven in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Wat muziek en een bar zorgen voor de gezelligheid.Wie het echte opgravingswerk wil bewonderen kan via een wandeling langs drie vroegere opgravingssites de opgraving in de Gasthuisstraat bezoeken.

Tot slot nemen historicus Kristof Papin en gids Guido Vandermarliere jullie mee vanaf het kampement naar de restanten van het roemrijke verleden van de stad. Terwijl Guido zich focust op de relicten in het stadspark, de Sint-Jansparochie, de Grote Markt en de Gasthuisstraat, gaat Kristof het publiek rondleiden langs de Grote Markt, het Vroonhof, het Burg. Bertenplein en de OLV-parochie.

Het middeleeuws kampement is vrij te bezoeken met mondmasker, voor de andere activiteiten is inschrijven verplicht en geldt uiteraard ook mondmaskerplicht.

Tickets: www.co7.be/terug-naar-het-middeleeuwse-poperinge