Autovrije zondag op de Grote Markt te Poperinge

Poperinge, kei van een stad

Op zondag 3 oktober zijn de Grote Markt en de Veurnestraat (van Doornstraat tot Grote Markt) autovrij van 14 u. tot 18 u. 

Activiteiten

  • van 14 u. tot 18 u. : Gratis zeepkisten bouwenfietsen pimpenloopfietsparcours. Fiets jezelf in de lucht en trap je eigen smoothie klaar.
  • 14.30 u.: Rollatortreffen: gezellige bijeenkomst voor rollator- en rolstoelgebruikers. We gaan van het stadhuis naar De Bres, waar alle deelnemers koffie en taart krijgen. Gratis inschrijven tot 24 september via mobiliteit@poperinge.be of 057 34 66 06.
  • 15 u.: Bakfietsrace in samenwerking met De Cyclist. Tijdrit met bakfietsen van het stadhuis tot de Sint-Jorisstraat en terug. Vier categorieën: tweewieler niet-elektrisch, tweewieler elektrisch, driewieler niet-elektrisch en driewieler elektrisch. De winnaars ontvangen een geschenkmand. Inschrijven kan gratis via info@decyclist.be of 057 36 81 82.

Infostands

Kom meer te weten over autodelen, allerlei soorten fietsen, loophulpen en persoonlijke mobiliteit, elektrische steps, vrijwilligersvervoer en de mooiste wandel- en fietsroutes. Er zijn stands voorzien van:

Win een elektrische fiets

Neem van 27 september tot en met 3 oktober deel aan een bijzondere Pop.pasactie. Iedereen die Pop.pas punten inruilt, maakt kans op een fietshelm, een fietstas of de hoofdprijs: een elektrische fiets (25 Pop.punten = één winstkans). De winnaars worden in de daaropvolgende week bekendgemaakt.