Bibfeest voor kinderen!

bibfeest voor kinderen

Op 1 maart ging de Jeugdboekenmaand van start.  Dit jaar is Geluk het thema. Bib Veurne wil alle kinderen gelukkig maken met een gezellig en creatief bibfeest, een praktische gelukzak en ook heel wat  boeiende activiteiten voor de klas.  Je wil sowieso de bib bezoeken, dankzij de uitstekende etalage die Westhoek Academie afdeling Veurne heeft ontworpen!


Op woensdag 15 maart kunnen alle kinderen van 3 tot 12 jaar hun hartje ophalen in het knutselatelier, aan de zelfgrimestand of de tafel met gezelschapsspelen. De animatoren van Oscarcrew helpen hen buttons ontwerpen en geluksvogels en andere creatieve knutselwerkjes maken. Iedereen kan gratis deelnemen van 14 tot 17 uur.  Vooraf inschrijven hoeft niet.

De hele maand maart krijgen de jonge lenertjes tot 12 jaar een praktische en kleurrijke gelukzak mee als ze boeken, strips of dvd’s ontlenen met hun eigen lidkaart of eID. Hun lidmaatschap is altijd gratis!

Tijdens de schooluren organiseert de bib op maat van elke klas een leuke en leerrijke activiteit. De jeugdauteurs Reine De Pelseneer, Stefan Boonen en Frank Pollet kwamen al op bezoek om de kinderen van de 2de,3de en 5de klas warm te maken voor hun boeken. De oudste kleuters krijgen een boekensurprisepakket op school, de eersteklassers gaan als Gelukzoekers op ontdekking in de bib, en de leerlingen van de 4de en 6de klas spelen tussen de rekken het uitdagende online Bibsterspel.

De hele maand lang worden jong en oud verwelkomd in Stadskantoor De Seylsteen langs de creaties van WAK-filiaal Veurne in de etalage. De leerlingen van de gedreven docenten Rita Vansteenlandt en Sieglinde Steenkiste zijn met verf en kwast aan de slag gegaan rond geluk in al zijn facetten. En dat vind je ook terug in de vele boeken op de  thematafels

Meer informatie over het Bibfeest: Bibliotheek Veurne, Sint-Denisplaats 16, info.bib@veurne.be, 058 33 55 82 en www.veurne.be/bibliotheek 
Quote Jonas Bel, schepen van Cultuur: “We maken de bib opnieuw een stukje toegankelijker voor onze jongste Veurnaars met deze organisatie. Het is een uitstekend moment om dit prachtige huis van literatuur te ontdekken met een leuke organisatie. Lezen is deze maand meer dan ooit een feest!”