De Bommelaer bestaat 5 jaar

De Bommelaer bestaat 5 jaar

De Bommelaer bestaat 5 jaar: Op vrijdag 8 september vierde Poperinge de vijfde verjaardag van het volkstuinpark langs de Westlaan. 27 tuinders hebben er op vandaag een tuintje, naast het speelbos van het Agentschap voor Natuur en Bos.

Poperinge startte ooit met volkstuintjes in de Bellewijk, die later tijdelijk een plaatsje kregen in de Veurnestraat. In 2018 opende het park op de definitieve locatie aan de rotonde van de Abeelseweg. Het park is 60 are groot.

De Bommelaer bestaat 5 jaar zonder chemische bestrijdingsmiddelen

Een werkgroep legde bij de start enkele basisprincipes vast, die nog steeds gelden. Tuinders gebruiken er geen chemische bestrijdingsmiddelen en delen het tuinmateriaal uit de gemeenschappelijke bergruimte. De paden zijn rolstoeltoegankelijk. Iedereen kan het park vrij bezoeken.

Doorheen de jaren groeide het park verder. In 2018 waren er 18 tuintjes, vandaag al 27. Intussen is er ook een serre. Dit jaar kwam er een toilet voor de tuinders op het terrein. Binnenkort wordt er een percolatieveldje voorzien, dat afvalwater zuivert.

Poperinge en de werkgroep werken samen aan het project met partners Tuinhier Poperinge en Velt Westland. Met Velt Westland staat vanaf 20 september een nieuwe basiscursus ecologisch moestuinieren op het programma. De lessen zijn gratis voor tuinders van het volkstuinpark, maar ook niet-tuinders kunnen inschrijven: www.poperinge.be/cursus-moestuinieren.

Extra nieuws:

Nieuws Veurne

Veurne Awards 2024

Veurne Awards 2024 : Op 23 februari 2024 is er de allereerste editie van de Veurne Awards. Tijdens deze gala-avond in Furnevent zetten we onze

Koksijde Nieuws

Halloween-mountainbiketoertocht Koksijde

Halloween-mountainbiketoertocht Koksijde: Op vrijdag 27 oktober 2023 start in Oostduinkerke de 9de editie van de Halloween-mountainbiketoertocht. Dit jaar is er terug keuze uit drie verschillende afstanden: 25,

Koksijde Nieuws

Fun Shopping Koksijde

Fun Shopping Koksijde: Voor Fun Shopping moet je in Koksijde, Sint-Idesbald én Oostduinkerke zijn!Het eerste weekend van oktober slaan de VVV, de dienst voor Toerisme