Fiets- en wandelroute ‘Kunst in de straat’

Fiets- en wandelroute 'Kunst in de straat'

0 / 5

Your page rank:

Nog tot 13 september (en ondertussen verlengd tot 30 november) kun je de fiets- en wandelroute ‘Kunst in de straat’ van de dienst Cultuur verkennen. Haal de handige kaart op bij de dienst Toerisme en ga te voet of met de fiets op ontdekkingstocht in onze gemeente.

Op de ‘Street art route’, aangeduid in het groen, ontdek je de 3D krijtkunsttekeningen van Sonja Mazereel en kom je langs de boeiende composities van de graffitikunstenaars Marion Beeck, Han Coussement, Matthias Michiels, Tom Slambrouck & Lucas Temmerman op verschillende locaties in Adinkerke en De Panne.

Duik je liever terug in de tijd, volg dan de ‘Retro en De Panne van toen route’. Via deze route, die je binnenkort terugvindt op www.depanne.be/depannevantoen, kun je genieten van oude foto’s en postkaarten op winkelruiten en op een 30-tal nutsvoorzieningskasten.

Via Qr-codes kom je ook alles te weten over een aantal permanente monumenten en beelden in De Panne en Adinkerke. Deze monumenten en beelden bezoek je met de blauwe route.

Laat je tot slot verrassen door al het talent van lokale kunstenaars en creatieve inwoners die hun creaties achter hun eigen raam plaatsten! De locaties van deze route vind je niet terug op het plan, maar wel op de website www.depanne.be/raamkunstroute.

Krijg je niet genoeg van het kuieren in de straten van onze gemeente? Geen nood, want je kunt ook nog in de Kasteelstraat terecht, waar de Verenigde Commerçanten (VCK) een initiatief hebben genomen om hun straat op te fleuren. Ze deden dit niet met bloemen maar met reproducties van tekeningen van Daniël Vanwalleghem, de vader van de uitbaatster van café ‘t Wit Paard. Met de leuke afbeeldingen van dieren op plexi platen, waaronder 4 kikkers, wordt de titel van het project gerealiseerd: ‘De Kasteelstraat kikkert op’.

Programma onder voorbehoud en behoudens de geldende corona-maatregelen.

De fiets- en wandelkaart is te verkrijgen bij de dienst Toerisme en kun je ook downloaden op de hieronder vermelde website. Je kunt de route ook ontdekken via de Erfgoedapp. Download de Erfgoedapp, download de ‘Street art route’ en ontdek waar alle werken staan in De Panne en Adinkerke.


Dit is een initiatief van de dienst Cultuur, 058-42 97 53, cultuur@depanne.be, http://www.depanne.be/kunstindestraat Wil je meer oude foto’s van De Panne en Adinkerke zien? Neem dan zeker ook een kijkje op www.depanneverbeeldt.be!


Op de website https://safesummer.be vind je alle info om een veilige zomer te beleven in De Panne. Naast alle maatregelen om de veiligheid te garanderen vind je er ook het aangepaste zomerprogramma van onze gemeente. Dit programma is, gebundeld in een mooie map, te verkrijgen bij de dienst Toerisme. Deze zomer is het ideale moment om mooie plekjes te (her-)ontdekken in onze gemeente. Laat je verrassen en geniet van jouw zomer in De Panne.