Koksijde en Meeuwenteam werken samen

Koksijde en Meeuwenteam werken samen

Koksijde en Meeuwenteam werken samen:

Conflicten met meeuwen

Gemeente Koksijde werkt samen met het Meeuwenteam van het VOC Vogelopvangcentrum Oostende. Het Meeuwenteam kijkt hoe conflictsituaties tussen meeuwen en mensen op een legale, wetenschappelijk onderbouwde manier en met respect voor het dierenwelzijn op te lossen.

Door slinkende open ruimte om te broeden, passen meeuwen zich aan en vestigen zich op platte daken in het centrum. De mens is voor hen een handige buur: naast nestgelegenheid, hebben wij ook voedsel op overschot.

Gun meeuwen geen fastfood

Plaats geen afvalzakken buiten, anders trek je meeuwen aan. Maak gebruik van ons containersysteem. Verschillende groottes, al dan niet met slot. Wie plaats heeft voor een zak, heeft plaats voor een bak. Geen idee hoe groot een 40 l, 140 l of 240 l is? Kom de containers bekijken op de dienst Milieu en Duurzame Ontwikkeling in het gemeentehuis.

Nog geen container?

Vraag vandaag nog jouw huis-container aan via www.ivvo.be/container-restafval-gft(externe link) of bel naar de klantendienst van de afvalintercommunale IVVO 057 21 41 60.

Tijdelijke verblijver?

Je bent niet steeds aanwezig om de container terug binnen te halen na ledigen? Gebruik reglementaire afvalzakken en deponeer ze in de semi-ondergrondse containers (ligging inzamelpunten(externe link)).

Conflictsituaties met meeuwen?

Naast het voorkomen van een makkelijke hap voor meeuwen, kan je platte daken onaantrekkelijk maken als broedplaats voor meeuwen. Het plaatsen van pinnen of bedrading op daken kan nestvorming voorkomen, zie Meeuwenoverlast > Afschrikmiddelen (meeuwenindestad.be(externe link)). Lukt dit niet, betreed het dak(terras) en verwijder potentieel nestmateriaal. Verstoor de (buurt van de) mogelijke broedplaats vanaf half maart tot begin mei minstens twee maal per week. Tussen begin mei en eind juni zou éénmaal per week voldoende zijn.

Toch conflictsituaties? Laat het ons weten via het digitaal aanvraagformulier interventie Meeuwenteam(externe link). Het meeuwenteam zal je contacteren. Samen kunnen jullie naar een oplossing zoeken. Eens jongen in het nest, is interventie echter niet meer mogelijk. Dien niettemin het formulier in. Het Meeuwenteam zal je contacteren om samen een oplossing te zoeken hoe hinder in de toekomst te voorkomen.

Extra nieuws:

De Panne Nieuws Winter 2023

Schaatspiste De Panne

Schaatspiste De Panne : Plezier voor jong & oud op de schaatsbaan van De Panne. Trek je schaatsen aan en glij de winter al lachend

Nieuwpoort Nieuws Winter 2023

Winters Nieuwpoort 2023

Winters Nieuwpoort 2023: Authentiek kerstplezier en gezellige ambiance op Winters Nieuwpoort. Met het evenement Winters Nieuwpoort organiseert Stad Nieuwpoort van vrijdag 1 december 2023 tot

Diksmuide Nieuws

Burger kan voortaan terecht in twee dementie-infopunten

Burger kan voortaan terecht in twee dementie-infopunten: Dementie is een wereldwijd groeiend fenomeen dat een enorme impact heeft op individuen, families en gemeenschappen. Het stadsbestuur