Koksijde last tennistornooien af deze zomer

tennis_ladies_trophy

Elke zomer vindt op het Theaterplein in Koksijde-Bad een mooi tennisspektakel plaats. Twee internationale tennistornooien met een rijke geschiedenis. De Flanders Ladies Trophy en de Koksijde Men’s Trophy trekken telkens veel kijklustigen aan. Ook deze zomer was Koksijde er helemaal klaar voor.  Maar deze week beslisten de organisatoren, in samenspraak met de tennisfederatie en de gemeente Koksijde, met pijn in het tennishart dat beide tornooien in 2020 geannuleerd worden.

Dirk Dawyndt, schepen van Sport;  “Het doet me pijn aan het hart om deze twee prachtige tennistoernooien te annuleren. We hebben helaas geen keuze: veiligheid en volksgezondheid gaan boven alles. Samen met de organisatoren zullen wij als Lokaal Bestuur Koksijde er alles aan doen om er te staan in 2021.”

Dergelijke omvangrijke organisaties, bovendien met instroom van internationale tennissers, kunnen onmogelijk onder veilige omstandigheden georganiseerd worden, zowel voor toeschouwers, medewerkers als spelers. Beide tornooien worden dus uitgesteld naar 2021.

Marc Jacob, voorzitter vzw FLTK en tornooidirecteur FLT‘”Het bestuur van de FLT houdt eraan om ons hoogstaand tornooi in de huidige vorm verder te kunnen organiseren en het publiek te blijven verwennen met het niveau dat we al jaren succesvol hanteren en we zien hoopvol uit naar de 34 ste editie van 2021.’

‘In samenspraak met de tennisfederatie en de gemeente Koksijde heeft de organisatie van Koksijde Men’s Trophy beslist om dit jaar het tornooi niet te laten doorgaan. Spijtig maar gezien de omstandigheden de enige juiste beslissing. Hoe dan ook, vandaag starten we met de voorbereidingen van de editie 2021, waarvoor de data in week 33 voorbehouden blijven op de internationale kalender’, aldus Jos Exsteens, voorzitter Koksijde Men’s Trophy.