Komt dat zien!

komt dat zien nieuwpoort

0 / 5

Your page rank:

Theaterfestival Komt dat zien brengt theater naar Nieuwpoort

Op 16, 17 en 18 juli 2021 strijkt het theaterfestival Komt dat zien neer op een aantal bijzondere locaties in Nieuwpoort-Stad. De stad doet dienst als decor voor de verschillende voorstellingen. Zo zijn er optredens aan de Koolhofput, in de tuin van de oude pastoriewoning in Nieuwpoort-Stad en op de speelplaats van GO! Atheneum Nieuwpoort. Alle theateropvoeringen vinden plaats in een intieme setting en het aantal plaatsen is beperkt. Tickets reserveren kan vanaf maandag 14 juni 2021 om 12 u. via www.nieuwpoort.be/komtdatzien ! 

Onder de noemer Komt dat zien zorgt Nieuwpoort deze zomer voor hoogstaand theater, gespreid over 3 dagen. Schepen van Cultuur Ann Gheeraert kijkt alvast uit naar het vernieuwde concept:

“Nieuwpoort is een cultuurminnende stad die zijn inwoners en bezoekers graag warm maakt voor diverse theatervormen. Tijdens Komt dat zien kan jong en oud genieten van comedy, circus, muziektheater en nog veel meer. Leuk extraatje voor de cultuurliefhebbers is dat de voorstellingen plaatsvinden op originele buitenlocaties. Zo kun je onder meer deelnemen aan een theaterwandeling aan de Koolhofput en  luisteren naar verhalen in de pastorietuin. Verrassende plekjes in onze stad die je normaal niet als podium ziet.”

Voor Komt dat zien werd een interactief programma samengesteld met voor ieder wat wils. Op vrijdag 16 juli zorgt komiek Joost Van Hyfte voor een avondje dikke pret. Hij serveert je comedy waarbij het water je in de mond zal lopen en laat zich graag leiden door het publiek. 

Op zaterdag 17 juli staan twee voorstellingen op het programma. De theaterwandeling Doe niet zo sapiens met Hans Van Cauwenberghe en Michael Pas confronteert het publiek op een uitdagende en humoristische wijze met de manier waarop de mens zich sinds de agrarische revolutie steeds dieper in de nesten heeft gewerkt. Het buitenspektakel Alles in brand! leert je wat het betekent om een brandweermens te zijn.  

Op zondag 18 juli kunnen ook de allerkleinsten zich uitleven met het verteltheater Kleine Verhalen voor Grote Oren en circustheater Dom door Charel en co. Afsluiter van het theaterfestijn is muziektheater Don Juan. Drie acteurs, een zangeres en een pianist breken Mozarts opera Don Giovanni helemaal open en mixen schaamteloos met live vertalingen en tekst uit Molière’s Don Juan.

Tickets voor Komt dat zien reserveer je via www.nieuwpoort.be/komtdatzien. Op deze webpagina vind je ook meer informatie over de tarieven en de locaties.