Marktrock Poperinge 2022

Marktrock Poperinge 2022

Het is beslist. De editie van Marktrock Poperinge 2022 is een feit. Stip alvast aan in uw agenda: vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus voor 35 jaar Marktrock te Poperinge!


Afterwork party op Vrijdag 26/08 vanaf 17u30:


Marktrock Poperinge organiseert voor het eerst een afterworkparty. Op vrijdag 26 augustus, vanaf 17u30, zullen lokale DJ’s Never Mind & Dizzy Dropzz het weekend inluiden. Marktrock Poperinge ontvangt alle (werkende) feestvierders al dan niet nog in vakantie(sfeer) met open armen om de 35ste editie feestelijk te openen. Om deze 35ste verjaardag goed te vieren, zullen ze met een happy hour formule werken – namelijk één consumptie kopen en één gratis van 18u tot 19u.

Faute Bendt:

Als covergroep voor de vrijdag hebben we de Faute Bendt . Ze omschrijven zichzelf als:Wat gebeurt er als je een stel professionele muzikanten in een zot pak steekt en bovendien hun speellijst “nooit spelen” boven haalt? Voeg daar wat grappige danspasjes en andere rare gimmicks aan toe en je hebt een goed “faut” feestje. En het publiek, die deze muziek ook te “faut” vindt, gaat plots volledig uit de bol! Laat ons nu toch wel net een coverband hebben die dit fenomeen veroorzaakt…. FAUTE BENDT … bezorgt uw publiek de fautste tijd van hun leven 

And we … we will give there a lap on!!!

DJ Dimitri Wouters

Dimitri Wouters is een graag geziene deejay op festivals, feesten en clubs door het hele land. Als trots lid van het Qmusic-team presenteert hij zijn eigen wekelijkse radioshow op het grootste nationale radiostation van België. Elke zaterdagavond kan je genieten van zijn favoriete tracks in de mix, van 23u tot 00u in “Shut Up & Dance”. Zijn vrije tijd brengt hij door in de studio. Ja, deze man ‘ademt’ muziek!

Net als zijn benadering van deejaying, is Dimitri Wouters’ benadering van produceren
genreonafhankelijk. Terwijl hij aan nieuwe tracks werkt, blijft hij zijn volgers van over de hele wereld verwennen met gekke mashups en bootlegs! “Voor mij draait het allemaal om het delen van mijn liefde voor muziek. Het gaat over communiceren via muziek. Muziek is mijn leven. Het leven is een feest” Dit multitalent weekblad rockt internationale, nationale, lokale en bedrijfsfeesten! Hij speelt op alle grote VIP afterparties van het Antwerpse Sportpaleis (denk aan Dimitri vegas & Like Mike, Rihanna, Béyoncé, Justin Timberlake en nog veel meer). Al 9 jaar op rij speelde hij een memorabele set op Tomorrowland.

Waarom het publiek van Dimitri Wouters houdt? Omdat hij mensen altijd weet te
verrassen! Hij blinkt uit boven het snel groeiende aantal deejays dankzij zijn uitstekende technische vaardigheden, zijn originele muziekkeuze en zijn natuurlijke vermogen om de dansvloer tot in de vroege uurtjes te laten grooven. Als kers op de taart verwent hij het publiek met live keytar intermezzo’s! Boek een deejay, krijg een rockster!

Lineup Zaterdag 27/08 vanaf 14u:

Liquid Therapy

Ergens in Klerken (Houthulst) eind 2017….

5 Bijeen gescharrelde mannen beslissen om een eigen band op te richten met een eigen toets waarbij de bandnaam zeer rap valt en ook goed bekt, “Liquid Therapy”.

Na 2 jaar zoeken, vloeken, zweten en ook lachen worden 10 nummers volledig klaargestoomd om de wereld te veroveren met het daarbij horende 1e album genaamd “Breath”.

Met toch zeker een handvol optredens en goede recensies uit magazines en interviews, komt corona de kop opsteken, waardoor wij onze album niet uitgebreid hebben kunnen voorstellen… en genoodzaakt zijn om ons even terug te trekken. Tot nu! Inmiddels zijn wij aan het broeden op tal van nieuw materiaal om van te smullen.

De kracht van Liquid Therapy is het feit dat wij grunge, punk en metal perfect kunnen mixen en zo niet in een hokje te duwen zijn!!

Edward

Edward, Wie is Edward?

Boondocks, Babel, Viva Vendetta, Sutrastore, Sugarplum… Misschien kende je ze wel?  Bands die elkaar onderweg wel eens tegenkwamen. We vonden elkaar best wel goed. Onszelf vonden we toch iets beter… Onszelf is nu Edward!

Na een vruchtbare periode in de “box”-de repitieruimte-,  enkele geslaagde en gewaardeerde try -outs en een representatieve demo-opname staat Edward klaar om hun eigen Engelstalige en Nederlandstalige (in’t Westvloams) nummers aan het bredere publiek  te laten horen.

De muziek is niet te vatten in een hokje. Ze drijft op etherische, sfeervolle keyboards, “impossible” guitarparts, bloedmooie zangmelodieën, geruggesteund door een solide ritmesectie. Melodieuze ingenieuze “pop” met een knipoogje naar de jaren tachtig. Luister, hoor, maar vooral… geniet! Edward klinkt goed, juist zoals de naam!

De Ketnetband

De KetnetBand is de live band van Ketnet en is zonder twijfel de meest swingende kids band van het land. “Superheldentijd”,  “Gek op sport” en “Zomer op z’n kop”, het zijn liedjes uit het oeuvre van De KetnetBand.

De populaire KetnetBand heeft in zijn meer dan twintigjarig bestaan al heel wat bekende leden de revue zien passeren: onder meer Mark Tijsmans, Kobe Vanherwegen, Erika Van Tielen, Sofie Van Moll, Veronique Leysen, Charlotte Leysen en Celine Verbeeck maakten ooit deel uit van de live-band van Ketnet. De KetnetBand speelt ongeveer 100 shows per jaar en treedt in 2022 in heel Vlaanderen op met een nieuwe show vol Ketnet-hits en covers uit de hitlijsten.

Gloria, Giovanni, Lotte, Jasper, Maarten en Maureen wisselen elkaar af: tijdens een optreden geven telkens drie van hen het beste van zichzelf op het podium. Ketnetters kunnen De KetnetBand voor het eerst aan het werk zien in de nieuwe opstelling vanaf april.

Metejoor

Met “Dit Is Wat Mijn Mama Zei” stond Joris Van Rossem aka Metejoor wekenlang op nummer 1 in de Vlaamse en algemene Ultratop. Het was de zoveelste hit op rij na nummers als “1 Op Een Miljoen”, “Rendez-Vous”, en “Ze Meent Het”. Deze en andere heerlijke meezingers staan gebundeld op zijn zelfgetiteld debuutalbum, dat sinds oktober in de rekken ligt.

Metejoor staat nog maar aan het begin van zijn zangcarrière, maar is niet meer weg te denken uit de Vlaamse hitlijsten. Een meteoor wordt ook wel eens een ‘vallende ster’ genoemd, maar ‘onze’ Metejoor is een ster die pijlsnel de hoogte in schiet! Zijn eerste uitgebreide concertreeks in het voorjaar van 2022 was dan ook een enorm succes, meteen goed voor meer dan 13.500 verkochte tickets! In de zomer van 2022 is Metejoor op tour in langs de Vlaamse festivals met zijn volledige band.

Regi Live

REGI LIVE is een gloednieuw live-concept dat in 2021 werd opgestart, met topmuzikanten als Michael Schack (op drums) en Peter Schreurs (op keys).

Alle recente en minder recente REGI hits passeren de revue, maar ook nieuwe versies van de grootste MILK INC. klassiekers mogen niet ontbreken. Op het podium staan een reeks A-artiesten uit Vlaanderen & Nederland. Zo mag REGI rekenen op het vrouwelijk geweld van de talentvolle OLIVIA en CAMILLE. Maar ook JAAP RESEMA en PAULINE, de winnares van ‘REGI Academy 2021’, zullen het podium delen met REGI.

Het team achter REGI LIVE is indrukwekkend te noemen, niks is aan het toeval overgelaten om deze productie op topniveau te krijgen!

Met 5 Mia nominaties, waaronder deze voor Beste Live Act, hoeft het niet gezegd dat REGI LIVE dé festivalshow van 2022 wordt. Klaar om de Grote Markt van Poperinge te laten ontploffen!

Les Truttes

Les Truttes bestaan in 2021 zowaar 25 jaar! VIJFENTWINTIG? Oh My God! Reden genoeg om dit uitgebreid te vieren met een heuse ‘Anniversary Tour’!

Iedereen kent het verhaal van Les Truttes: in 1996 begonnen als een éénmalige grap, en 25 jaar later uitgegroeid tot dé gevestigde waarde in het club- theater- en festivalcircuit. Met een ongeziene energie en overgave brengen ze een creatieve mix van muziek en spektakel doorspekt met de nodige dosis humor en zelfrelativering.

Les Truttes zijn veel meer dan een band: ze zijn een begrip, een ervaring, een party die niemand wilt missen. Al 25 jaar slagen ze erin om een publiek van alle leeftijden te verbinden tijdens die ene ‘true live-experience’!

The 25th Anniversary Tour wordt groots! Imposant! Feestelijk! Mega Fantastisch! De reactie van het publiek is nu al gekend: ‘OH MY GOD!’

Join us and celebrate Les Truttes!

DJ WOUT

DJ Wout begon zijn carrière in de Belgische clubscene in 1995.

Als resident van de beroemde megadancings Illusion en Carat behoorde hij al snel tot 1 van de invloedrijkste belgische DJ’s van zijn generatie. In 2005 won hij de felbegeerde TMF Award voor “Beste Nationale DJ”.

In 2000 richtte hij de pop/dance-groep SYLVER op. De megahit “Turn The Tide” lag aan de basis van een succesvolle internationale carrière. Met 5 albums en 2.000.000 verkochte cd’s, zou SYLVER uitgroeien tot een vaste waarde in de muziek-scene.

Van 2012 tot 2017 was DJ Wout de resident-DJ van “Back To The 90’s” in het Antwerpse Sportpaleis, met 7 uitverkochte edities het populairste 90’s-event van het land.

Sinds 2011 brengt hij jaarlijks de populaire 90’s-sound op Tomorrowland. Vandaag behoort DJ Wout nog steeds tot de meest geboekte DJ’s, ambiance verzekerd!


Marktrock Poperinge 2022

Meer info? : http://www.marktrockpoperinge.be/