Sfeer en gezelligheid troef op Winters Nieuwpoort

Winters Nieuwpoort

Met Winters Nieuwpoort zorgt Stad Nieuwpoort van zaterdag 18 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 voor onvervalst winterplezier. Met nieuwe blikvangers zoals de Winter Slide, het speciale ijspad en het High Tea & Tree House krijgt het succesvolle eindejaarsevenement een frisse update. Het volledige programma is te vinden op www.wintersnieuwpoort.be.

Onder de noemer Winters Nieuwpoort verwent de Stad inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers op sfeer en gezelligheid. De jaarlijkse winterhappening krijgt daarbij een nieuw kleedje aangemeten, vertelt schepen van Toerisme Ann Gheeraert (CD&V):

“We zorgen voor een divers activiteitenaanbod in Nieuwpoort-Stad en Nieuwpoort-Bad. Daarbij geven we het hele gebeuren ook een verrassende update. Naast de vertrouwde smaakmakers zal je kunnen genieten van een aantal nieuwe eyecatchers. Zo komt er op het Marktplein een origineel schaatspad. De Stadshalle wordt een feeërieke eventlocatie voor klein en groot. Wie het avontuur wil opzoeken, kan zich in Nieuwpoort-Bad wagen aan de grote Winter Slide. Deze attractie zal ongetwijfeld uitgroeien tot één van de publiekslievelingen van deze editie.”

Wintersfeer in de binnenstad

Het Marktplein in Nieuwpoort-Stad verandert in een prachtig winterdorp: Winter Village. Absolute blikvanger is het gloednieuwe schaatspad. Deze opvallende eyecatcher komt er ter vervanging van de traditionele schaatspiste. Het schaatspad is 100 meter lang en kronkelt zich over het centrale stuk van het Marktplein in een parcours met verschillende bochten.

Verder tref je op Winter Village ook een ruim terras aan met gezellige chalets die typische kerstdrankjes aanbieden. De vertrouwde paardenmolen verhuist naar Nieuwpoort-Bad. Een mini-kerstcarrousel neemt zijn plaats in.

De Stadshalle ademt kerstsfeer als het High Tea & Tree House. Het historische pand wordt aangekleed met de mooiste decoratie. Op het gelijkvloers kun je genieten van gebak en een hartverwarmend aperitief. In de grote zaal boven maakt de enige, echte Kerstman zijn opwachting. De jongste bezoekers kunnen hier naar hartenlust spelen. Voor hen is er een programma op maat.

Winters avontuur aan zee 

In Nieuwpoort-Bad staat het winters avontuur voorop. Je waant je er echt in de Alpen-aan-Zee!

Naast de Sint-Bernarduskerk komt een grote rodelbaan te staan. Met zicht op zee glij je op een sleetje naar beneden. De Stad zorgt hiermee voor uren speelplezier voor klein, groot en iedereen daartussen.

In 2019 bleek de Winter Chalet een schot in de roos. Deze houten blokhut komt vanaf vrijdagavond 17 december 2021 terug op de hoek van de Lombardsijdestraat en de Dienstweg Havengeul, vlakbij de schildpad. Ook de authentieke carrousel komt hier te staan.

Nog meer wintersfeer

Ondertussen worden de straten van Nieuwpoort aangekleed met fonkelende lichtjes en prachtige decoratie. Eén van de meest opvallende items is de grote kerstbeer op het Kaaiplein. Deze wordt feestelijk aangestoken op vrijdag 26 november 2021, meteen het startschot van de kerstperiode in Nieuwpoort. Volg alles live om 18.30 u. via de Facebookpagina van Stad Nieuwpoort.

Daarnaast brengen twee uitgestippelde parcours je vanaf zaterdag 18 december 2021 langs de vele winterdecoraties van Winters Nieuwpoort. Er is een parcours in Nieuwpoort-Stad en één in Nieuwpoort-Bad. Beide kunnen ook gecombineerd worden tot een Winterwandeling XL.

Op maandag 27 december vormt de Sint-Bernarduskerk om 17 u. het decor voor het kerstconcert Tussen Donker en Licht. Oude Vlaamse en Europese kerstliederen en winterse ballades worden door Ishtar in een verrassend nieuw en kleurrijk jasje gestoken.

Tickets voor Tussen Donker en Licht kosten 8 euro en zijn verkrijgbaar via de Dienst Toerisme of www.nieuwpoort.be/kerstconcert-ishtar.

Veiligheid voorop

Ook burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) kijkt uit naar Winters Nieuwpoort. Hij benadrukt dat alles veilig wordt georganiseerd. Hij doet tevens een beroep op ieders verantwoordelijkheidszin.

“De kerstperiode in Nieuwpoort staat traditiegetrouw garant voor plezier en het samen delen van mooie ervaringen. Ondanks de moeilijke coronasituatie kunnen we dit alles op een veilige maar toch ongedwongen manier organiseren. Binnen de contouren van de huidige maatregelen doet de Stad zijn uiterste best om ‘Winters Nieuwpoort’ memorabel te maken. Maar wij kunnen dit niet alleen. Daarom vragen wij iedereen om de voorschriften steeds te respecteren. Waar nodig draag je een mondmasker en toon je het Covid Safe Ticket. Alleen zo houden we het gezellig én veilig.” 

Winters Nieuwpoort loopt van zaterdag 18 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022. Het volledige programma ontdek je op www.wintersnieuwpoort.be. Alle activiteiten vind je ook terug in het pocket Beleef Winters Nieuwpoort. Dit speciale boekje is binnenkort verkrijgbaar bij de Dienst Toerisme. Of je downloadt het via www.visit-nieuwpoort.be.

Kerstsfeer in Nieuwpoort – in corona-tijden. belgie; christmas; city; corona; deveen; eindejaar; kerst; kust; licht; marketing; michel; micheldeveenphotography; nieuwjaar; nieuwpoort; shopping; stad; vlaanderen; zee 20201219181608 ID/ Michel Deveen

 IJSPAD 

Laat je glijden over het kronkelend ijspad op het feeërieke Marktplein in de schaduw van de Stadshalle, het Stadhuis en de beiaardtoren. De kleinsten kunnen er een rondje draaien op de mini kerstcarrousel.

Opgelet! Voor de toegang tot Winter Village gelden de coronamaatregelen vastgelegd voor evenementen. Deze zijn onderhevig aan de actuele gezondheidssituatie en de beslissingen hierover. Voor alle updates i.v.m. geldende coronamaatregelen: www.nieuwpoort.be /corona.

 CHALETS 

Langs het ijspad kan je de innerlijke mens versterken bij één van de vijf chalets in Winter Village, uitgebaat door vijf Nieuwpoortse verenigingen: Reuzengilde Jan Turpijn, Achtste FOS – Scouting Nieuwpoort, Vriendenkring Brandweer Nieuwpoort, M.A.C.W – Atletiek Nieuwpoort en Voetbal Astra Nieuwpoort.

18/12 (openingsavond)15 tot 21 u.
19/12 t.e.m. 09/0114 tot 21 u.
24/12 en 31/1214 tot 17 u.
OPENINGSUREN

De chalets kunnen facultatief geopend zijn vanaf 11 u.

Laat je meeslepen door die hemelse kerstsfeer in het High Tea & Tree House in de Stadshalle waar je kunt genieten van een hartverwarmend drankje en lekker hapje. De échte kerstman komt er op sommige dagen op bezoek. De unieke sfeer in het High Tea & Tree House is van de stempel van het gekende Belgische decoratiehuis Goodwill.

Op de eerste verdieping van de Stadshalle zijn kinderen baas in de Gust & Zoë Zone, de mascottes van Nieuwpoort. 

OPENINGSUREN HIGH TEA & TREE HOUSE

18/12 t.e.m. 09/01         11 tot 18 u.

OPENINGSUREN GUST & ZOË ZONE

26/12 t.e.m. 09/01         14 tot 17 u.

KERSTMAN OP BEZOEK

19/12, 22/12, 24/12, 25/12 en 26/12 van 14 tot 17 u.

23/12 van 17 tot 19 u.

Opgelet! Voor toegang tot High Tea & Tree House zal uw Covid Safe Ticket gevraagd worden en volgen eventueel bijkomende coronamaatregelen. 

Wie waagt zich aan de reuze schuif-af? Zicht op zee, muts op, sleetje onder de poep en … glijden maar! De Winter Slide vind je naast de Sint-Bernarduskerk, langs de Albert I-Laan. ​

OPENINGSUREN

18/12 t.e.m. 09/01         13 tot 17 u.

Ma, di, wo, do en zo11 tot 22 u.
Vr en za11 tot 00 u.
24/12 en 31/1211 tot 17 u.
25/12 en 01/0114 tot 00 u.
OPENINGSUREN

Na het succes van 2019 komt de Winter Chalet terug naar Nieuwpoort-Bad. Eens binnen in de Winter Chalet waan je je echt in de Alpen-aan-Zee. Elke dag wordt er een aangepast animatieprogramma voorzien.

Programma volgt op deze pagina vanaf 26 november en is onderhevig aan de geldende coronamaatregelen.

Opgelet! Voor toegang tot Winter Chalet – Chez Babette zal uw Covid Safe Ticket gevraagd worden. 

Naast de Winter Chalet komt de authentieke carrousel voor dubbel plezier. Hoek van Lombardsijdestraat met de Dienstweg Havengeul.

​OPENINGSUREN : 18/12 t.e.m. 09/01         vanaf 11 u.

​PRIJS € 3 per ticket