Sporkin Triatlon op 30 augustus

Sporkin Triatlon op 30 augustus

Op 30 augustus is er de derde editie van de Sporkin kwarttriatlon. Normaal stond deze wedstrijd in mei gepland, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Hou tijdens deze wedstrijd wel rekening met de geldende coronamaatregelen en –voorschriften.
De atleten kunnen zich opmaken voor 1 kilometer zwemmen, 45 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen. De start van de Sporkin Triatlon is voorzien aan de Duinkerkebrug in de Hogebrugstraat. De deelnemers zwemmen in het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke en komen bij de Kaaiplaats terug aan land. Daar ligt nu de nieuwe wisselzone op de speelplaats van het College. Na het zwemmen, fietsen de deelnemers een grote fietsronde van 45 kilometer in De Moeren. Tenslotte is er nog een loopproef van 10 kilometer, met vier rondes door het stadscentrum. De aankomst ligt op de Grote Markt.


Ook de G-sporters doen op 30 augustus mee. Zij gaan 1 kilometer zwemmen, 45 kilometer handbiken en 10 kilometer wheelen. Er wordt in 10 verschillende groepen gestart, afhankelijk van het niveau. De inschrijvingen lopen intussen al aardig binnen, maar er zijn wel nog wat plaatsen over. Wil je er ook bij zijn?
Schrijf je in via www.sandmanevents.be. Je betaalt hiervoor 70 euro. Deelnemers van de trio-triatlon betalen
115 euro per ploeg.


VERKEERSHINDER!
Houd tijdens de triatlon rekening met verkeershinder in en rond het centrum. Tussen 13 en 19 uur is er geen doorgang in de wedstrijdzone. De Grote Markt, Zuidstraat (tussen de Grote Markt en de Zuidburgweg), Klaverstraat, Nieuwstraat, Oude Beestenmarkt, Vleeshouwersstraat, Duinkerkestraat, Sporkinstraat, Lindendreef, Kaaiplaats, Daniel De Haenelaan, Spaans Kwartier en Zwarte Nonnenstraat, Calonnegracht, Rozenbrugpad, Jaagpad en Hogebrugstraat zijn afgesloten voor het verkeer.
Tijdens de fietsproef worden deze straten gebruikt: Calonnegracht, Cromfortstraat, Debarkestraat, Valkenstraat, Karreweg, Sikkelstraat, Joe Englishstraat, Houtemstraat (vanaf de Sint-Janswegel), Goemoetestraat, Hondschootebaan (vanaf Goemoetestraat), Graeyaertstraat, Driekoningenstraat, Westmoerstraat, Moerkerkestraat, Cobergerstraat (vanaf Moerkerkestraat), Molendam, Potelstwegel Bewesterpoort-Noord, Bewesterpoort-Oost, Buizeleedstraat, Veurnekeiweg en Duinkerkestraat.

Houd rekening met verkeershinder en met de deelnemers.
De eerste groep start om 14 uur, de laatste duikt om 14.45 uur in het water. Het einde van de wedstrijd is
voorzien rond 19 uur.