Terug opstarten? Acht voorzorgsmaatregelen als je een winkel hebt.

Terug opstarten? Acht voorzorgsmaatregelen als je een winkel hebt.

0 / 5

Your page rank:

Acht voorzorgsmaatregelen als je een winkel hebt.

Vanaf 11 mei mogen winkels onder strenge voorwaarden weer open. Ben jij er klaar voor?

  1. Richtlijn is maximaal 1 klant per 10 vierkante meter voor de klant toegankelijke vloeroppervlakte in de winkel. Hou er rekening mee dat de afstand van 1,5 meter tussen klanten moet gewaarborgd worden. Werk daarbij met vloermarkeringen.
  2. Duid buiten de vestiging het maximum aantal klanten aan dat tegelijkertijd binnen mag zijn. Voorzie eventueel een maximaal aantal winkelkarren of winkelmandjes.
  3. Zorg ervoor dat klanten de afstand van 1,5 meter makkelijk kunnen bewaren binnen in de vestiging, maar eventueel ook buiten aan de vestiging tijdens het wachten. Werk waar mogelijk met vloermarkering (pijlen/stickers/…). Hetzelfde geldt wanneer het verkooppunt zich in open lucht bevindt.
  4. Zorg voor maximale hygiëne in de vestiging en stel waar mogelijk handgel ter beschikking aan de in- en uitgang en waar nodig in de vestiging (bijv. pashokjes kledingwinkel) of aan het verkooppunt.
  5. Reorganiseer indien nodig de inrichting van de kassazone zodat de afstand van 1,5 meter met het personeel kan worden gevrijwaard of voorzie andere veiligheidsmaatregelen.
  6. Stimuleer zoveel mogelijk het betalen met bankkaart of contactloos om cash te vermijden.
  7. Werk indien mogelijk met bestellingen en spreek afhaaluren af.
  8. Was zelf je handen zodra je kunt.

Ook als je geen fysieke winkel hebt, maar wel fysieke afspraken met klanten, hou je dan aan deze maatregelen.