UPDATE Coronabesmettingen in wzc Ter Linden

Aangepaste bezoekregeling ter linden

0 / 5

Your page rank:

Jammer genoeg is het aantal besmettingen na de communicatie van vorige maandag nog gestegen. 28 bewoners en 13 medewerkers hebben intussen positief getest. Er is ook een bewoner overleden. 

De besmettingen zijn in vier van de zes residenties terug te vinden. Eén residentie is zwaar getroffen en daar wordt alles op alles gezet om de broeihaard te bestrijden. Eén residentie is nu volledig voorzien als cohorte-afdeling om besmette patiënten in op te vangen. Gezonde bewoners zullen op een andere plaats veilig verblijven. De besmette bewoners blijven in hun eigen kamer op de residentie.

Deze corona-uitbraak heeft intussen ook al een slachtoffer geëist. Het voorbije weekend is een besmette bewoner overleden aan het virus.

Op donderdag 31 december worden alle medewerkers en de bewoners die tot nu negatief hebben getest opnieuw getest en dit op residenties waar een besmetting werd vastgesteld. Het woonzorgcentrum wil met de resultaten alle veiligheidsmaatregelen optimaal instellen om verdere besmettingen te voorkomen.

Het bezoek wordt daarom tot 2 januari opgeschort. We zijn er ons absoluut van bewust dat het opschorten van het bezoek tijdens de eindejaarsdagen een harde noot is om kraken. De directie vraagt aan familieleden om telefonisch contact in de namiddag te laten verlopen, zodat medewerkers in de voormiddag voldoende tijd hebben om de bewoners te verzorgen. Het woonzorgcentrum voorziet ook in videocontact via Skype, zodat bewoners en familieleden elkaar kunnen zien en spreken.