VRIJDAG = BROOD OP DE PLANK

Nieuw! Elke eerste vrijdag van de maand kan je in het Bakkerijmuseum terecht voor ambachtelijk brood. De ingrediënten? Vooral veel tijd, liefde en vakkennis.

De huisbakker bereidt een klein assortiment vers brood en ovenkoeken, waarvan een deel wordt gebakken in de traditionele houtoven. Dit geeft een unieke smaak aan het brood, je proeft het ambacht!

We stellen tijdens deze vrijdagen ook graag het ‘Walterke’ voor. Een brood met pure ingrediënten, speciaal bedacht voor het museum. De naam is een hommage aan de bezieler van het Bakkerijmuseum: Walter Plaetinck. De opbrengst van de verkoop van het ‘Walterke’ gaat naar de bouw van een nieuwe houtoven.

Wie de bakker aan het werk wil zien, kan vanaf 10u terecht in museumcafé Patasjoe. De gebakken broden zijn vanaf 14u te koop, en worden ongesneden verkocht. Zo kies je zelf hoe dik je je boterham wil, en blijft het brood langer vers.

Wanneer: vrijdag 4 september. De broden zijn te koop vanaf 14u tot 17u.
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: In museumcafé Patasjoe van het Bakkerijmuseum: vrije toegang

Meer informatie: www.bakkerijmuseum.be, via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Kiekeboes Humortocht

Kiekeboes Humortocht in Poperinge: plezier voor jong en oud! Stripfans, wandelaars en gezinnen met kinderen opgelet! Vanaf zaterdag 24 mei 2025 wordt Poperinge het toneel

De Panne Nieuws

Waves Festival Adinkerke 2025

Waves Festival Adinkerke 2025: Muziek, sfeer en familieplezier! Ben je klaar voor hét zomerevenement van de Westkust? Kom dan op zaterdag 12 en zondag 13

De Panne Nieuws

Kykhillrun 2025 De Panne

Kykhillrun 2025 De Panne: Gratis loopwedstrijd voor lagere schoolkinderen Ren mee over de Kykhill en verover de trofee! Op zoek naar een sportieve uitdaging voor