Zwemmen en kajakken in het Vaubanpark te Veurne

Zwemmen in het vaubanbad in veurne

Zwemmen

Je hoeft niet meer meteen naar de kust te rijden om tijdens heerlijke zomerdagen een frisse duik te nemen. Je zal immers kunnen zwemmen in Veurne en dat in de grote vijver van het Vaubanpark. Als het weer dit toelaat, zal je van dinsdag t.e.m. zondag van 13.30 tot 17.30 uur in een prachtig decor kunnen plonzen. Een groene of rode vlag zal aantonen of je kan zwemmen of niet.

Er zullen gezellige strandstoelen staan en twee redders zullen steeds over de veiligheid waken. Het water in het Vaubanpark zal ook regelmatig worden getest op de waterkwaliteit.

Via de Facebookpagina van Sportdienst Veurne (klik hier) kan je raadplegen of het Vauban-Bad open is. Zwemmen in het Vauban-Bad is gratis!

Indien er een rode vlag (slecht weer) hangt in het Vauban-Bad, dan kan je in de namiddag tijdens de reguliere openingsuren naar het stedelijk zwembad. Bij een groene vlag (mooi weer) is het stedelijk zwembad in de middag niet open!

En peddelen!

Zin om Veurne vanop het water te ontdekken? Ook dat kan deze zomer! Je zal vanuit Vauban-Bad, van dinsdag t.e.m. zondag kunnen vertrekken voor een verfrissende SUP- of kajaktocht. SUP is stand up paddling, je staat recht op een surfboard en met een peddel beweeg je je voort. Met een beetje focus, een goede balans en veel sportiviteit is deze sport gemakkelijk te doen. Voor de beginnende watersporter is suppen een goede sport om mee te starten. Je betaalt 5 euro voor anderhalf uur SUP-plezier. Dan toch liever kajakken? Uitstekend, want je hebt de keuze om er alleen of met twee op uit te trekken. Voor een mono-boot betaal je 5 euro voor anderhalf uur, bij een duo-boot is dit 7,5 euro.

De SUP-planken en kajaks wachten op jou in het Vaubanpark en van daaruit kan je vertrekken naar waar je maar wil. Als we enkele reistips mogen geven… Ofwel ga je tussen de velden richting Adinkerke, of je kan ook kiezen om tot aan de Kaaiplaats in het centrum in te peddelen.

Voor deze activiteit geldt de rode of groene vlag niet, de verhuring is van dinsdag t.e.m. zondag open. Op 5 juli is er geen verhuring wegens eeen toertocht. Reserveren kan, maar is niet noodzakelijk. Je kan jouw SUP-plank of kajak wel aanvragen via sportdienst@veurne.be. Goeie vaart en geniet er van!