Afbraak Pelikaanbrug en doortrekking fietspad Veurnevaartstraat

Pelikaanbrug nieuwpoort

Vanaf maandag 21 november start het Agentschap Wegen en Verkeer met de afbraak van de oude Pelikaanbrug op de grens tussen Koksijde en Nieuwpoort. De brug is niet meer herstelbaar en zal daarom worden afgebroken. Tegelijk wordt het bestaande fietspad langs de Veurnevaartstraat verder doorgetrokken tot aan de Veurnekeiweg (N39) om fietsen in de omgeving aantrekkelijker te maken.

Verroeste brug

De Pelikaanbrug dateert uit de jaren 30 en is zodanig verroest en versleten dat herstellingen niet meer mogelijk zijn. Vanaf maandag 21 november wordt de brug daarom afgebroken.

Eerst wordt de brug volledig gestript. Daarna wordt hij met een grote kraan opgetild en ter plaatse gedemonteerd en afgevoerd. Het einde van de afbraakwerken is voorzien tegen eind december 2022.

Alternatief voor fietsers

Momenteel kunnen fietsers nog gebruik maken van de Pelikaanbrug. Vanaf 21 november moeten fietsers het kanaal oversteken via de Frontzatebrug die in 2018 werd gerestaureerd om als alternatief te fungeren voor fietsers nadat de Pelikaanbrug wordt afgebroken.

Het fietspad langs het kanaal zal tijdens de werken ter hoogte van de Pelikaanbrug onderbroken zijn. Fietsers moeten plaatselijk omrijden via de Pelikaanstraat en de Veurnevaartstraat. Voor autoverkeer zal er geen hinder zijn.

Doortrekking fietspad Veurnevaartstraat

Tegelijk met de afbraak van de brug wordt het fietspad langs de Veurnevaartstraat ten zuiden van het kanaal verder doorgetrokken tot aan de Veurnekeiweg (N39). Hiermee willen we fietsen in de omgeving aantrekkelijker maken. Deze werken zullen afgerond zijn tegen het voorjaar van 2023.