Afval valt op! Afvalophalers minder

0 / 5

Your page rank:

Afval valt op, gelijk waar men komt. Een vieze straat, gemeente of strand springt direct in het oog. Een propere omgeving minder. Dat is het resultaat van vele, onzichtbare handen. Om deze onzichtbare mensen eens extra in de kijker te zetten, bedankt het lokaal bestuur De Panne alle afvalophalers en recyclageparkwachters.

Van 23 tot en met 29 november 2020 gaat de Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter door. In die week zet het lokaal bestuur De Panne graag al hun medewerkers in de kijker door dankbaarheid en respect te tonen. Het is niet altijd even makkelijk om door weer en wind alle straten van De Panne te doorkruisen en afval op te halen.

Ook de parkwachters van het recyclagepark staan dagelijks paraat om de vele bezoekers te ontvangen en te zorgen voor een professionele uitbating van het park.

De gemeente roept ook op om zelf deel te nemen aan de actie.

Inwoners kunnen deelnemen en hun appreciatie tonen door hun afval goed te sorteren en correct aan te bieden. Het is vooral belangrijk om de afvalzakken niet te zwaar te maken en een afvalcontainer met het handvat naar de straatkant te plaatsen.

Daarnaast is het leuk om eens iets extra te doen. Dat kan door een leuke tekening te maken, een strik rond je afvalzak of container te binden of een andere leuke actie. Ook met dankbare woorden, een glimlach en een opgestoken duim, kan je de afvalophalers en recyclageparkwachten bedanken.

Schepen van Afvalbeleid, Wim Janssens: “Deze leuke actie wordt ieder jaar met veel succes georganiseerd.

Maar dit jaar verdienen de afvalophalers en de recyclageparkwachters een extra schouderklopje van ons allemaal. Ondanks de coronacrisis en een heel drukke zomer was onze gemeente steeds netjes en de recyclageparkwachters hebben alles gedaan om uw bezoek veilig en aangenaam te laten verlopen. Zonder verpinken hebben zij zich aangepast aan de omstandigheden.

Onze medewerkers zijn top !”

Meer info?

dienst Milieu, Zeelaan 21, 058-42 97 19, milieu@depanne.be