Alternatief programma Garnaalfeesten

0 / 5

Your page rank:

Op zaterdag 26 en zondag 27 juni staan de Garnaalfeesten in Oostduinkerke op het feestprogramma. Helaas kan de Garnaalstoet niet uitrijden, en dit al voor het tweede jaar op rij, maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan een alternatief programma met verschillende activiteiten.

Elk jaar worden in Oostduinkerke de Garnaalfeesten georganiseerd tijdens het laatste weekend van juni. Het weekend staat doorgaans bol van folkloristische activiteiten en de Garnaalvissers te paard en de verschillende kruiersverenigingen beleven echte hoogdagen. Het hoogtepunt van het weekend is de Garnaalstoet op zondagnamiddag. Net zoals vorig jaar gooit COVID nog steeds roet in het eten. Ondertussen werd beslist dat de Garnaalstoet alvast niet kan doorgaan.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Na de annulering van vorig jaar hadden we zó gehoopt om de Garnaalstoet dit jaar opnieuw door Oostduinkerke te zien rijden. Echter, omwille van de huidige COVID-situatie kunnen we de veiligheid van de massa toeschouwers alsook van de honderden figuranten die zouden deelnemen niet garanderen. De gezondheid blijft prioriteit nummer één en dus moeten we de stoet nog een jaartje uitstellen.”

Naast de Garnaalstoet worden er tijdens het weekend tal van andere activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een wedstrijd garnaalvissen voor kinderen, een folkloremarkt, optredens van Mariette Crevette, de Juttertjes en de Oud-IJslandvaarders, een eucharistie en de zeewijding. Het bestuur, de werkgroep en de gemeentelijke diensten stellen alles in het werk om er alsnog een feestelijk gebeuren van te maken in Oostduinkerke.

Schepen van Toerisme Dorine Geersens: “Vorig jaar waren we genoodzaakt om de Garnaalfeesten in hun geheel te annuleren. Dit jaar willen we tóch zorgen voor een feestelijke sfeer! We zijn volop bezig met de uitwerking van verschillende activiteiten die we binnen de huidige maatregelen veilig kunnen organiseren.”

  • Foto’s 2019 ©Sofhie Legein – Lokaal Bestuur Koksijde