Atelier Vanquaethem Veurne: weet wat je eet.

Atelier Vanquaethem Veurne

0 / 5

Your page rank:

Atelier Vanquaethem is een jonge onderneming met een sterke visie: ‘We willen de klanten helpen opnieuw te leren genieten van gastronomie en pure smaken. Dit alles zo ambachtelijk en regionaal mogelijk.’

Bij Atelier Vanquaethem Veurne streven ze ernaar om in de eerste plaats voor topkwaliteit te gaan en dit in een totaalconcept van ontbijt tot dessert. Een specifiek geselecteerd en seizoensgebonden gamma dat constant aangepast wordt. Tevens bieden ze ook een aangepast “custommade” aanbod voor al uw feesten.

Slagerij – Traiteur – Brood – Kaas – Streekproducten en delicatessen.

Charcuterie = genieten. Om dat genieten tot een hoogtepunt te brengen zijn we ervan overtuigd dat je daarvoor de ambacht van het charcuterievak moeten hanteren.

Daarom maakt Atelier Vanquaethem al hun charcuterieproducten binnenshuis of in samenwerking met kleinschalige en ambachtelijke producenten.  Enkel zo kan de controle op kwaliteit gebeuren en kunnen ze hiermee creatief zijn, dit is de passie van Atelier Vanquaethem.

In het buitenland worden uiteraard ook vele top(terroir) producten gemaakt die door het Belgische klimaat onmogelijk te bereiden zijn. Daarom maakt de chef een selectie van Spaanse en Italiaanse hammen en salami’s bij lokale en kleinschalige producenten die exclusief door Atelier Vanquaethem aangeboden worden.

Traiteur / Gerechten

Al de traiteur gerechten worden in huis bereid rekening houdende met de seizoenen. Atelier Vanquaethem heeft een vast assortiment die het jaar door verkrijgbaar is, met daarnaast een mooi assortiment die wisselt met de seizoenen. Dit omvat allerhande salades, verse pasta bereidingen, wraps, rotollo’s, quiches

Buffetten

Alle buffetten worden gepresenteerd op rechthoekige schotels/spiegels waarvoor een waarborg wordt aangerekend. Het wordt steeds aangeraden het buffet op te halen slecht enkele uren voor consumptie, dit omdat vele huishoudkoelkasten niet groot genoeg zijn voor dergelijke buffetten. Tegen een kleine vergoeding worden de buffetten ook aan huis geleverd. Zo kan u rustig genieten! Dit vanaf 8 personen. Iedere dag kan u ook genieten van verse dagschotels

Brood

Samen met broodbakker “Thomas Verbeke” van bakkerij Du Littoral te Koksijde zijn er enkele broden in de aanbieding die zeer ambachtelijk gemaakt worden, waaronder enkele specialiteiten van de bakker : vloergebakken zuurdesem rustiek stokbrood , ontbijtkoeken ( enkel zondag) Bijvoorbeeld: rustiek stokbrood met vruchten, noten/krentenbrood, vidés

Ze bieden een selectief maar kwalitatief hoogstaand en dagvers assortiment ontbijtkoeken, broodproducten en desserts aan. Ook steeds verrassingsbrood en belegde broodjes mogelijk.

Kazen / Delicatessen

Alle kazen werden geselecteerd in samenspraak met specifieke leveranciers. Om daarnaast iets unieks aan te bieden heeft Atelier Vanquaethem ook een 15tal kazen samengesteld die geaffineerd worden door onze Belgische meester affineer Meneer Van Tricht.

Dit zijn kazen die bij kleine producenten in Europa worden gezocht en geperfectioneerd, soms exclusief gemaakt voor de affineur. De selectie kan variëren naar gelang de seizoenen. Naast de kazen bieden ze chutney’s, confits, noten en ambachtelijke mosterd aan. Het rustiek stokbrood met vruchten en noten/krentenbrood zijn tevens specialiteit van onze bakker. Proeven dus!

Openingsuren:

  • Maandag: Gesloten
  • Di – Vrij: 8u-13 & 14u-18u30
  • Zaterdag: 8u-13u & 14u-18u30
  • Zondag: 8u-13u

Contactgegevens:

Website: www.ateliervq.be
E-mail: info@ateliervq.be
Facebook: https://www.facebook.com/ateliervq
Telefoon: Tel: +32(0)58 59 42 99
Adres: Ieperse Steenweg 33 – 8630 Veurne

atelier vanquaehtem