Bewoners Pervijze aan zet over invulling dorpspunt

Logo Stad Diksmuide

0 / 5

Your page rank:

Diksmuide lanceert in de maand november een enquête bij de bewoners van Pervijze om te polsen naar hun noden en wensen voor de invulling van een dorpspunt. Zo’n dorpspunt is een plek waar inwoners verdwenen diensten terugvinden of elkaar kunnen ontmoeten. De bevraging gebeurt via het online buurtnetwerk Hoplr.

‘Diksmuidelingen aan het roer’ is een van de speerpunten binnen het beleidsplan van de stad Diksmuide. Deze online bevraging naar de invulling van een dorpspunt past dan ook perfect binnen de doelstelling om participatie en inspraak hoog op de agenda te zetten. Het is voor de inwoners van Pervijze dan ook een unieke kans om hun stem te laten horen. Om een goed beeld te hebben van de verwachtingen is het belangrijk dat zoveel mogelijk bewoners deze enquête invullen.

Een dorpspunt in veel gedaantes

Een dorpspunt kan veel gedaantes aannemen: van een plek om samen iets te eten of drinken, over een (ver)huurpunt van (elektrische) fietsen of auto’s, tot een dienst die klusjes opknapt of boodschappen aan huis levert…

De bevraging, die de hele maand november zal lopen, moet duidelijk maken welke noden en behoeften het sterkst aanwezig zijn bij de inwoners. Het digitaal buurtnetwerk Hoplr, waar ondertussen al bijna 1.000 huishoudens uit Diksmuide bij aangesloten zijn, wordt ingezet om de resultaten voor Pervijze in kaart te brengen.

Ondersteuning

Alle inwoners van Pervijze ontvangen een brief met de praktische informatie. Wie niet onmiddellijk vertrouwd is met Hoplr kan rekenen op ondersteuning tijdens de openingsmomenten van de uitleenpost van de bib. Ook telefonisch kunnen ze de nodige hulp inschakelen via het lokaal dienstencentrum Ten Patershove op 051 79 32 80.

Mensen die de enquête niet anoniem invullen, maken bovendien ook kans op één van de tien Diksmuidebonnen ter waarde van € 10.

Dit project is mede mogelijk dankzij subsidies uit het grensoverschrijdende Interreg V-programma ‘Partons 2.0’. De Provincie West-Vlaanderen ging daarbij in samenwerking met Franse partners op zoek naar projecten voor leefbare dorpen en buurten in de Westhoek en Noord-Frankrijk.