Bewoners wzc Yserheem krijgen binnenkort vaccin

covid19 vaccinatieschema wzc yserheem diksmuide

0 / 5

Your page rank:

Bewoners van wzc Yserheem te Diksmuide krijgen op 25 januari hun vaccinaties.

De bewoners van woonzorgcentrum Yserheem krijgen op maandag 25 januari hun coronavaccin toegediend. De medewerkers van het woonzorgcentrum krijgen het vaccin in diezelfde week door IDEWE. De vaccins worden samen met het injectiemateriaal geleverd op 23 januari.

Het stadsbestuur en de medewerkers en bewoners van woonzorgcentrum Yserheem kijken hoopvol uit naar eind januari. Dan krijgen de bewoners perspectief in deze coronacrisis. De bewoners worden op 25 januari gevaccineerd. De ontdooiing van het vaccin gebeurt in het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende dat als hub-ziekenhuis fungeert. Zij staan in voor de goede bewaring en de ontdooiing. Op 23 januari worden de vaccins en het injectiemateriaal geleverd in Diksmuide aan onze vaccinatiecoördinator Maria Duthoy .

Nieuwe test op 18 en 19 januari

Vandaag kwam het outbreak-team van het woonzorgcentrum samen om het plan van aanpak grondig voor te bereiden. Daar werd ook een analyse gemaakt voor de cohorte en verdere afspraken voor de vaccinaties. Op 6 en 7 januari werden alle medewerkers en bewoners getest op het coronavirus. Eén medewerker testte toen positief. Volgens de contacttracing van IDEWE heeft deze medewerker evenwel geen hoogrisicocontact gehad in het wzc. Om alle twijfel weg te nemen worden alle medewerkers en bewoners op 18 en 19 januari toch nog preventief getest. 

Procedure

Er zijn in totaal honderd vaccins voorzien voor de bewoners van Yserheem en drie voor de bewoners van het kortverblijf. Twee vaccinatieteams met onder meer de CRA Dr. Staessen en de vaccinatiecoördinator dienen de vaccins toe. De medewerkers van Yserheem worden in dezelfde week gevaccineerd door IDEWE. 

Vaccin enkel met goedkeuring

Uiteraard gebeurt de vaccinatie enkel bij toestemming van de bewoner, familie of bewindvoerder, medewerker en enkel als er geen contra-indicaties zijn. De registratie van de vaccinatie gebeurt via Vaccinnet.

Tweede vaccin

Op 15 februari, 21 dagen na de eerste toediening van het coronavaccin, krijgen de bewoners de tweede dosis. “De impact van het coronavirus is voor ieder een beproeving. Voor onze kwetsbare groep – in hun levensfase – gaat het in eerste instantie om overleven. Door deze vaccinatie hopen we dan ook in tweede instantie terug wat meer ademruimte en bewegingsvrijheid te creëren. Kwaliteit van leven is eveneens belangrijk. Ontmoetingen met familie en vrienden vormen hierin een basisvoorwaarde”, aldus schepen voor Gezondheid Katleen Winne. 

Verdere aanpak toediening coronavaccin

Vanaf maart zouden vaccinatiecentra openen om de 65-plussers te vaccineren. De burgemeesters van de Westkust en Polder bekijken momenteel welke locatie daarvoor het meest geschikt is.

Foto: website www.info-coronavirus.be