De zomerschool in Poperinge zoekt vrijwilligers

zomer
De zomerschool in Poperinge zoekt vrijwilligers
Poperinge is tijdens de hele lockdown door de corona-pandemie kwetsbare inwoners blijven ondersteunen met onder andere voeding, hulp bij de maatregelen en contact met de scholen van de meest kwetsbare kinderen en jongeren. Nu velen de zomer in eigen land zullen doorbrengen, doet het stadsbestuur een oproep naar mensen van goede wil om onze maatschappij in post-coronatijd mee te helpen herstellen. Daarvoor zoekt de stad gemotiveerde vrijwilligers met pedagogische ervaring voor de zomerschool.

Schoolachterstand wegwerken
In de periode van 10 augustus tot 31 augustus organiseert Stad Poperinge een zomerschool. Het initiatief is bedoeld voor de meest kwetsbare kinderen en jongeren die in coronatijd zodanig veel schoolachterstand hebben opgelopen dat ze aan het begin van het schooljaar een slechte start dreigen te maken. De zomerschool biedt ook de nodige ruimte voor ontspanning en talentontwikkeling.

Profiel De vrijwilliger beschikt bij voorkeur over pedagogische ervaring of heeft relevante ervaring op vlak van onderwijs en in begeleiding van kinderen. Ook laatstejaarsstudenten uit de lerarenopleiding komen in aanmerking. De vrijwilliger staat achter de missie van de zomerschool, draagt die uit en is gemotiveerd. De vrijwilliger is bereid een aantal (halve) dagen of bij voorkeur 2 weken een groep kinderen te begeleiden (in samenwerking met andere vrijwilligers). Aanbod Coaching en ondersteuning bij de begeleiding van de kinderen. Een onkostenvergoeding en verzekering tijdens het vrijwilligerswerk. Contact met andere vrijwilligers. Een zinvolle en gevarieerde vrijetijdsbesteding.
Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend contact opnemen met Nele Theunynck, de coördinator van de zomerschool voor meer info en/of een kennismakingsgesprek: Sociaal huis, Veurnestraat 22, 8970 Poperinge – nele.theunynck@poperinge.be – tel 
057 33 20 83.
 
Meer info
Schepen Loes Vandromme
0478 60 91 05
loes.vandromme@poperinge.be