Deze koks dagen jou uit om hun gerecht na te maken

0 / 5

Your page rank:

Maarten Vandermeulen, Tijl Devriendt, Jens Vanoverschelde en Wim Vandeputte, dat is de eerste lading koks die een op-en-top Diksmuids gerecht creëerden. Zij dagen jou nu op hun beurt uit om deze gerechten na te maken en misschien een smakelijke eetbon te winnen. Het eerste gerecht is van de hand van Maarten Vandermeulen en vind je in Diksmuide info van januari.

In september daagden wij onze koks uit om een gerecht te creëren met Diksmuidse producten. Wat bleek? Onze koks houden wel van een creatieve opdracht! Ondertussen konden we voor iedere maand van 2021 een Diksmuidse kok strikken voor deze campagne. We verklappen alvast de namen van de eerste vier gladiatoren: Maarten Vandermeulen (traiteur Vandermeulen), Tijl Devriendt (restaurant Water en Vuur), Jens Vanoverschelde (bistro ’t Klein Gewin) en Wim Vandeputte (Salons Notredame).

Maarten Vandermeulen geeft het startschot

Onze koks hadden de vrije keuze om een hapje, voorgerecht, hoofdgerecht of dessert te creëren. Maarten Vandermeulen bijt de spits af in januari en presenteert een ‘kroketje van Keiemse kaas, beenham en prei’. “Veel Diksmuidse producten scoren hoge prijzen, niet alleen in de Westhoek maar over het hele land, en worden geserveerd in sterrenrestaurants. Daarnaast hebben we een gigantisch assortiment aan verse groenten. Met producten die zo vers zijn, maak je het verschil,” vertelt Maarten. Tijl Devriendt (restaurant Water en Vuur) neemt februari voor zijn rekening met een sabayon als dessert. Jens Vanoverschelde en Wim Vandeputte volgen in maart en april met respectievelijk een voor- en hoofdgerecht.

Win een eetbon van 60 euro

Maarten leverde al heel wat werk, nu is het aan jou! Maak het gerecht dat je in januari in Diksmuide info vindt en post een foto ervan op Facebook of Instagram met hashtag #diksmuidsestreekproducten. Op het einde van de maand pikt een onschuldige hand twee winnaars die een bon krijgen ter waarde van 60 euro bij traiteur Vandermeulen. Vergeet niet om je bericht openbaar te delen, zodat wij het zeker kunnen zien. 

Verdoken boodschap

“Met deze actie staan de ‘korte keten’ en ‘koop lokaal’ letterlijk centraal. We promoten zowel onze traiteurs en restaurants, onze handelaars die voeding verkopen als onze eigen landbouwers die al dat lekkers kweken. Er is een overvloed aan verse producten te vinden in onze stad. De cirkel is hiermee rond!”, aldus een fiere burgemeester Lies Laridon.