Diksmuide viert het eindejaar

Kerst in Diksmuide

Diksmuide focust op lokaal met een gevuld kerst- en eindejaarsprogramma

Van 1 tot 31 december zijn je lokale aankopen mogelijk heel wat meer waard. Dan loopt opnieuw de eindejaarsactie met een mooie prijzenpot. Van 9 tot 12 december maken we het in onze stad extra gezellig met een laatavondshopping, kerstloop en een sfeervolle kerstmarkt. 

Komend weekend hebben we in Diksmuide de Sint en zijn pieten op bezoek. In de Polderhalle brengen ze zaterdag twee maal een wervelende show. Nadien blijven ze nog tot 6 december om alle kinderen te bezoeken en cadeautjes rond te brengen waarna ze opnieuw naar Spanje trekken. Daarna gaan we in één rechte lijn naar kerst en nieuw. Starten doen we alvast op 1 december met de eindejaarsactie van de vzw Centrummanagement. Hoofdprijs is net zoals vorig jaar iedere maand een Diksmuidebon van 500 euro, een prijs van in totaal 6.000 euro dus.

Zo werkt de eindejaarsactie

Per aankoopbedrag van tien euro ontvang je een lotje bij de deelnemende handelaars. Dit jaar gaan we terug voor een klimaatvriendelijke prijzenpot: een elektrische scooter, een elektrische fiets en een gewone fiets. De hoofdprijzen zijn dit jaar opnieuw op en top lokaal. Je maakt kans op een Diksmuidebon van 500, 300 of 200 euro per maand en dat een jaar lang. Prijzen van in totaal dus maar liefst 6.000, 3.600 en 2.400 euro. De hoofdprijs wordt met andere woorden meteen terug in de lokale economie gepompt. Tijdens de nieuwjaarsdrink op 8 januari 2023 trekken we uit de pot met lotjes alle gelukkige winnaars. We maken de winnende nummers bekend via www.diksmuide.be, waarna je tot 3 februari de tijd krijgt om je bekend te maken. Ook als je een winnend reservenummer hebt heeft het nut om je lotje te verzilveren. Ofwel win je dan de prijs die de winnaar niet afhaalde, ofwel ontvang je een Diksmuidebon ter waarde van 50 euro.    

Kerstloop op vrijdag 9 december

Neem je loopschoenen en je leukste kerstoutfit maar al bij de hand, want dit jaar geen wandeling maar voor het eerst een sfeervolle kerstloop, als startschot van het kerstweekend in Diksmuide. Vrijdagavond 9 december kan jij deelnemen aan de 1e kerstloop langs de mooiste plekjes van het Diksmuidse stadscentrum. Via een geanimeerd parcours kom je aan op de Grote Markt, waar je nadien nog wat kunt genieten van het kerstgebeuren. Deze kerstloop is volledig recreatief en is dus voor iedereen. De enige prijs van de avond: origineelst verklede deelnemer!

 • 19.00 uur         kidsrun 500 meter
 • 19.00 uur         kidsrun 1.000 meter
 • 20.00 uur         kerstloop 2,5 km (1 ronde) of 2,5 km (2 rondes)

Inschrijven kan via www.diksmuide.be/sport. Voor de kidsrun betaal je 5 euro, voor de kerstloop 10 euro. Een deel van de inkomsten van deze activiteit gaat naar de warmste week, wat dit jaar in teken staat van kansarmoede.

Kerstmarkt van 9 tot 12 december

In het weekend van 9 tot 12 december toveren we het stadscentrum weer om tot een gezellige winterplek. Traditioneel strijkt de kerstmarkt weer neer op de Grote Markt waar we je met gezellige kerstchalets, lichtjes, kerstbomen en houtgeur meenemen naar de sfeer van het hoge noorden. Kom gezellig kuieren langs de kraampjes, geniet van sfeervolle animatie en warm je op met de typische kerstmarktdranken en lekkere hapjes.

Overzicht standhouders

 • El Dorado
 • Blauw-Zwart Diksmuide
 • SV Keiem
 • Volley Team Diksmuide
 • MTB De Vrijtrappers
 • TC De Maene
 • N’Obus
 • Flanders Fields Bulls
 • Gouden Mandeken // Petit Paris
 • DUJAmaisVU
 • Bart’s Candy

Vrijdag 9 december
18.00 uur                     start kerstmarkt

19.00 uur                     kidsrun 500 meter

19.30 uur                     kidsrun 1.000 meter

20.00 uur                     kerstloop 2,5 km (1 ronde) of 5 km (2 rondes)

Laatavondopening lokale handelaars tot 21 uur.

Zaterdag 10 december
13.00 uur                     winterse boerenmarkt

14.00 uur                     kerstmarkt met winterse animatie

Zondag 11 december
14.00 uur                     kerstmarkt

15.00 uur                     winterse animatie (kindergrime, ballonplooier, steltenlopers, muzikale sfeer …)

Maandag 12 december

08.00 uur                     gezellige maandagmarkt

                                    Kerstmarkt (beperkte opening kraampjes)

Winterwonderland | 21 – 22 december
Kadens plant op woensdag 21 en donderdag 22 december de vierde editie van Winterwonderland. Rode draad doorheen de voorstelling is het kerstverhaal ‘Gestolen kerst’, gebracht door leerlingen woord. Hoofdpersonage is de GNIEP: hij haat kerst en wil dat het feest voorgoed verdwijnt! Ook de leerlingen muziek en dans zetten hun beste beentje voor tijdens de voorstelling. Leerlingen beeld zorgen dan weer voor beeldige versieringen in de gangen van CC Kruispunt.

 • woensdag 21/12 om 19 uur in CC Kruispunt
 • donderdag 22/12 om 19 uur in CC Kruispunt

Tickets kosten 5 euro en 1 euro met UiTPAS. Bestel ze via www.cckruispunt.be. Een deel van de inkomsten van deze activiteit gaat naar de warmste week, wat dit jaar in teken staat van kansarmoede.

Extra nieuws:

De Panne Nieuws Winter 2023

Schaatspiste De Panne

Schaatspiste De Panne : Plezier voor jong & oud op de schaatsbaan van De Panne. Trek je schaatsen aan en glij de winter al lachend

Nieuwpoort Nieuws Winter 2023

Winters Nieuwpoort 2023

Winters Nieuwpoort 2023: Authentiek kerstplezier en gezellige ambiance op Winters Nieuwpoort. Met het evenement Winters Nieuwpoort organiseert Stad Nieuwpoort van vrijdag 1 december 2023 tot

Diksmuide Nieuws

Burger kan voortaan terecht in twee dementie-infopunten

Burger kan voortaan terecht in twee dementie-infopunten: Dementie is een wereldwijd groeiend fenomeen dat een enorme impact heeft op individuen, families en gemeenschappen. Het stadsbestuur