Diksmuide zet tijdelijke camera’s in tegen sluikstort

DIksmuide zet tijdelijke camera's in tegen sluikstort

0 / 5

Your page rank:

Diksmuide schakelt met tijdelijke camera’s een versnelling hoger in de strijd tegen sluikstort. Tijdens de week van de Handhaving, die gisteren startte, kregen een aantal medewerkers toelichting over de werking van die camera’s. Binnenkort zullen die camera’s heel subtiel in het straatbeeld verschijnen. 

Onze inwoners verdienen een stad zonder zwerfvuil en sluikstort. Diksmuide probeert de strijd tegen afval creatief aan te pakken. Verschillende acties ten spijt, blijft het thema helaas een probleem. Daarom koos de stad ervoor om tijdelijke camera’s te plaatsen om hopelijk daders te kunnen vatten.  

Camera’s op diverse plekken in onze stad

De locaties houden we bewust geheim. Bedoeling is om de plekken waar de camera’s staan af en toe te veranderen. De camera’s zullen nauwelijks opvallen, en kunnen op diverse materialen worden aangebracht. Wel komen er extra meldingsborden om het filmen op openbaar domein juridisch te sluiten. We hopen natuurlijk vooral dat sluikstorters twee keer nadenken en hun vuilnis naar het recyclagepark brengen of in de vuilniszak stoppen, waar het thuishoort.

De camerabeelden worden enkel verstrekt aan de politie of de gemeentelijk gasambtenaar voor de opmaak van een PV of een GAS-boete.

Mooimakers campagne voor de Week van de Handhaving op zwerfvuil en sluikstort

De banner voor de Week van de Handhaving zal je eerstdaags in het straatbeeld van Diksmuide zien verschijnen. De oehoe moet mensen sensibiliseren en overtuigen om zwerfvuil niet op straat te gooien. De insteek van de campagne is deze keer dat niemand graag wordt aangesproken op zijn of haar gedrag. Mooimakers roept met haar campagne dan ook op om je verantwoordelijkheid te nemen en er zelf voor te zorgen dat je niet aangesproken wordt. En daar zijn wij het volmondig mee eens! 

Op de foto: Marc Deprez (schepen voor Afvalbeleid), Rik Roelens (recyclagepark), Wouter De Zutter (dienst openbare ruimte) en Martin Deruytter (dienst milieu).