Douane belet levering mondmaskers Poperinge

Douane belet levering mondmaskers

Frustratie alom bij de West-Vlaamse gemeenten, hun inwoners én de bedrijven die de mondmaskers moeten leveren, nu blijkt dat een flink deel ervan vastzit aan de douane. Honderdduizenden mondmaskers kunnen zo niet bedeeld worden door de gemeenten.

De levering van mondmaskers voor de Poperingse bevolking blijft op zich wachten. Ze maakt deel uit van een paar honderdduizend van deze anti-coronaproducten bestemd voor alle gemeenten van de Westhoek en Midden-West-Vlaanderen.

Na onderzoek blijkt de levering vast te zitten bij de douane in Luik. Op vraag van de Federale overheidsdienst Economie houdt de douanedienst de levering daar alsnog tegen, omdat in de verpakking geen handleiding zit en die eerst moet worden toegevoegd. En dit terwijl ons stadsbestuur met zijn vrijwilligers al omslagen met een handleiding klaar heeft …

Op het hoogste politieke niveau wordt nu druk uitgeoefend om deze impasse en frustrerende situatie te doorbreken. Gehoopt wordt dat de levering volgende week kan doorgaan. Zodra we hier verder nieuws over ontvangen, houden we jullie uiteraard op de hoogte.