Kerst in Veurne

Kerst in Veurne

0 / 5

Your page rank:

QRst-zoektocht

In de maanden december en januari is het zoeken geblazen in Veurne, 80 QR-codes worden verstopt over de stadswijken en deelgemeenten. Het zijn tips om een 17-delig kruiswoordraadsel te vervolledigen.

Vervolledig jij deze zoektocht? Dan maak jij kans op enkele mooie prijzen!

Vind jouw deelnameformulier in het Stadsmagazine van december of bij Visit Veurne (vanaf 25 november).

Kerstbos

Geen ijspiste en chalets op de Grote Markt dit jaar, maar wel een kerstbos! Wandel tussen verlichte en versierde kerstbomen en waan je even ver weg in het hoge noorden, misschien kom je wel terecht bij de kerstman …

Visit Veurne koppelt het kerstbos aan een leuke solidariteitsactie, want iedereen zal een kerstbal in één van de bomen kunnen hangen. Zo zal je een kerstbal bij de dienst kunnen afhalen, die je zelf creatief kan invullen. Je kan er een boodschap of tekening op plaatsen en deze dan persoonlijk komen ophangen vooraleer het kerstbos opent.

Waar: Grote Markt
Data: 11 december – 3 januari
Van 13 tot 19 uur

Bos van Willem

Visit Veurne creëert in het Stadspark een prachtig lichtspektakel. Het is een ode aan onze ereburger Willem Vermandere die dit jaar 80 jaar werd. Vanaf zonsondergang tot 21 uur dansen vele lichtjes op de tonen van zijn muziek.

Waar: Stadspark
Data: 11 december – 3 januari
Van zonsondergang tot 21 uur

Veurns kerstverhaal

De Kerstslaper, een uniek Veurns Kerstverhaal is vanaf 11 december tot eind januari te lezen op 14 panelen verspreid over het stadscentrum. Stap met jouw gezinsbubbel het traject van 2 kilometer af en lees het verhaal.

In ‘De Kerstslaper’ beschrijft auteur Onno van Gelder Jr het grootste deel van een jaar uit het leven van Firmin Dorbien, zoon van een Frans echtpaar dat ooit een riant huis in Veurne kocht. Een jaar waarin Firmin eens goed wil uitrusten. Tevens een jaar waarin hij een heel andere wereld leert kennen. Een jaar waarin hij zichzelf en de mensen leert kennen.

De teksten van dit warme familieverhaal worden vergezeld van tekeningen door Roland De Winter.

Waar: Centrum Veurne, wandelroute af te halen bij Visit Veurne, Grote Markt 29
Data: 11 december – eind januari 2021

Toeren & Loeren

ijdens Toeren & Loeren ga je normaal binnen in de Veurnse huiskamers, kunstgalerijen of diverse openbare plaatsen zoals het woonzorgcentrum Ter Linden om kunst te bewonderen. Dit jaar is dit door corona niet mogelijk … Dus zorgde Visit Veurne voor een alternatief! Het resultaat is een wandeling doorheen de stad. Kunstenaars, kunstverenigingen en scholen brengen licht in deze donkere tijden in etalages, op gebouwen, in het Stadspark …

De lichtinstallaties kan je in het weekend van 11 tot 13 december bewonderen, telkens vanaf 14 uur. Maar het wordt natuurlijk nog magischer wanneer de zon achter de horizon verdwijnt.

Waar: Stadscentrum Veurne (Wandelparcours verkrijgbaar bij Visit Veurne, Grote Markt 29)

Data: 11 december – 13 december
Van 14 – 21 uur, vanaf zonsondergang met verlichting

↓DOWNLOAD HIERONDER DE WANDELKAART↓​​​​​​​