Kinderraad van start te Veurne

Kinderraad van start te veurne

Robbert Uzeel, Zaiko Trossard, Imana Delaey, Helena Van Loocke en Lucie Vandekerckhove zijn de vijf leerlingen die de Kinderraad vormen. Ze zitten in de Veurnse basisscholen Houtmarkt, Droomvlieger en GO!

Net als echte gemeenteraadsleden debatteren ze over dossiers en helpen ze het stadsbestuur met thema’s die voor hen van belang zijn. Deze kinderraad is actief tot het einde van dit schooljaar.

Robbert, Zaiko, Imana, Helena en Lucie gaan onder meer op een grote controle- en onderhoudstoer op speelpleintjes in enkele deelgemeentes. Samen met medewerkers van Stad Veurne checken ze wat moet worden opgelost.

Bovendien nemen ze belangrijke punten uit de leerlingenraden mee waarmee het stadsbestuur kan helpen. Het schepencollege kan ook een beroep doen op de kinderraad voor advies. Ook deze raadsleden hebben hun eigen lint en zullen aanwezig zijn bij officiële openingen zoals de Zomerkriebels, van speelpleintjes, uitreikingen van diploma’s van de Techniekacademie …

Met de kinderraad wil Stad Veurne kinderen laten kennismaken met de werking van een stadsbestuur, met de politieke organen, de administratie …
 
Quote Jonas Bel, schepen van Jeugd: “We zijn, als stadsbestuur, verheugd om na de opstart in 2019 en de moeilijke coronajaren waarin het niet mogelijk was, terug de kinderraad te kunnen samenbrengen. Jongeren hebben soms een andere kijk op de zaken en kunnen het beleid adviseren in de beslissingen die jongeren aanbelangen”