Koksijde eindigt in top drie fietsgemeentes 2020

KOksijde top drie beste fietsgemeente

0 / 5

Your page rank:

Minister van mobiliteit, Lydia Peeters, maakte op dinsdag 6 oktober 2020 de fietsgemeenten 2020 bekend. Koksijde eindigde in de top drie als fietsgemeente 2020 in de categorie van middelgrote steden en gemeenten.

In september 2019 gebeurde reeds een bevraging bij 24.394 fietsers door de Fietsersbond en de Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde. Op basis van deze bevraging werden de kandidaten voor de fietsgemeente genomineerd. Koksijde werd samen met Deinze en Lommel geselecteerd. Na de bevraging vond een plaatsbezoek door een vakjury plaats. Deze vakjury besliste uiteindelijk welke gemeente fietsgemeente 2020 werd.

Naast de aanleg van verschillende fietspaden startten in Koksijde volgende projecten op: deelfietssysteem i.s.m. Veurne en De Panne, Buck-e (het fietsbeloningssysteem voor de scholen).

De as A. Boudrystraat – A. Van Maldeghemstraat – Pylyserlaan – Abdijstraat werd begin april 2020 een heuse fietsstraat. Ook wil de gemeente inzetten op het stimuleren van fietsgebruik bij de werknemers. De fietsvergoeding voor het personeel steeg naar 0,24 euro/km. Ook andere initiatieven dragen bij tot een stijgend fietsgebruik, denk maar aan het afgelopen Belgisch Kampioenschap Tijdrijden.

Foto: copyright Sophie Legein