Koksijde komt tegemoet aan de vraag van professionele logiesverhuurders

0 / 5

Your page rank:

Vooruitblik gemeenteraad 14 december 2020: Lokaal bestuur Koksijde komt tegemoet aan de vraag van professionele logiesverhuurders

Lokaal bestuur Koksijde komt tegemoet aan de vraag van professionele logiesverhuurders en stelt op de volgende gemeenteraad een belastingverlaging van de taks op toeristische logies voor 2020 voor.

De belasting op het exploiteren van toeristisch logies is een forfaitaire taks die geheven wordt ten laste van exploitanten van hotels, B&B en campings. Zij rekenen die taks door per overnachting aan hun klanten die in hun logies verblijven. Als er evenwel minder toeristen gebruik maken van deze accommodaties, dan recupereert de uitbater deze belasting niet langer.

De vraag van de professionele uitbaters van erkende toeristische logies om deze forfaitaire belasting aan te passen en rekening te houden met de sterke daling van het aantal overnachtingen in hotels, B&B en campings, is terecht. Voorlopige cijfers van Westtoer bevestigen deze daling terwijl de verhuur van appartementen en vakantiehuizen boomde als nooit tevoren.

Het college van burgemeester en schepenen zal daarom voorstellen aan de gemeenteraad om de taks op toeristisch logies aanslagjaar 2020 te verminderen met 50%.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: Ook voor onze hotels, b&b’s en campings was 2020 geen evident jaar. Daarom willen wij met deze maatregelen ademruimte geven aan de professionele uitbaters van hotels, B&B en campings.