Kom naar de XL Boerenmarkt op 17 oktober met sappentrapper, leuke weetjes en animatie

Boerenmarkt xl Diksmuide

0 / 5

Your page rank:

Op zaterdag 17 oktober organiseert stad Diksmuide een XL boerenmarkt. Naast de gebruikelijke kraampjes vind je er een sappentrapper, toelichting over bijtjes door de Imkersbond, animatie door Marino Punk en je kunt iets winnen. Dit alles kadert in de Week van de Fair Trade. ‘Koop lokaal’ staat bij stad Diksmuide altijd centraal.

Op zaterdag 17 oktober vindt een extra grote boerenmarkt plaats. We zetten onze lokale producenten extra in de kijker en linken fair trade, bio en lokaal aan elkaar. Duurzame voeding op je bord, geteeld met respect voor mens en milieu. Steeds meer mensen willen dat, maar weten vaak niet waar te beginnen. Daarom zetten we tijdens de #weekvandefairtrade als fairtradestad het perfecte trio in de kijker: fairtrade, bio en lokaal. Deze mix zet je op weg naar een meer duurzame voeding!

Wat vind je er zoal?

Kom tussen 13.30 en 17 uur langs op de uitgebreide boerenmarkt en ontmoet onze lokale producenten. Maak kennis met de gezondste foodtruck: de sappentrapper. Kies zelf welk fruit en groenten je in je smoothie wilt en start met trappen. Of kijk hoe de anderen trappen om hun smoothie te maken! Plezant om te zien én doen.

Ook de Imkersbond is van de partij en legt het belang van bijen bij landbouwgewassen uit. Honingbijen, solitaire bijen en hommels zijn onmisbaar voor heel wat groenten en fruit. Zonder bijen geen bestuiving.

Marino Punk zorgt voor wat sfeer tijdens het winkelen. Wil je kans maken op een fairtradepakketje? Test dan je kennis over Diksmuide #fairtradegemeente.