Nieuwe afvalophaler, nieuwe ophaaldagen voor gft-afval te Poperinge

Nieuwe afvalophaler voor gft-afval - Poperinge

0 / 5

Your page rank:

Poperinge is aangesloten bij de IVVO, de afvalintercommunale die instaat voor de afvalophaling aan jouw deur. Hiervoor doen we beroep op verschillende private afvalophalers. Vanaf 1 januari 2021 zal de firma Remondis instaan voor de inzameling van gft-afval. 

Andere ophaler = andere ophaaldagen en tijdstippen 

De nieuwe ophaler zal de ophaalrondes anders rijden, waardoor de volgorde en het tijdstip van de ophalingen kan wijzigen. Controleer in je afvalkalender op welke dag ze het gft- afval bij jou komen ophalen.  Misschien kan de Recycle! app hierbij een duwtje in de rug geven? 
Deze gratis app toont je jouw gepersonaliseerde afvalkalender en helpt je te herinneren om de avond voordien het afval buiten te plaatsen.  

Ben je het bijvoorbeeld gewoon dat de afvalophaler om 9 uur bij je langskomt? Mispak je dan niet, want Remondis rijdt de rondes anders dan de voormalige ophaler. Daardoor kunnen ze nu vroeger of later bij jou langskomen. Plaats dus zeker jouw afvalcontainer de avond voor de ophaling buiten en laat deze ook de dag zelf tot ’s avonds buiten staan als die nog niet geledigd is. Op de afvalkalender staat vanaf welk uur je jouw afval buiten mag plaatsen. Wees ook hoffelijk naar de afvalophalers toe en plaats de container met handvat naar de straatkant toe. 

Wat op een feestdag?

Ook de afvalophalers nemen dan een dagje rust. Hierdoor gaat de afvalophaling niet door op de feestdag zelf, maar voorzien we een vervangronde. Voor gft-afval gaat die altijd op zaterdag door:

  • valt de feestdag op een maandag of dinsdag, dan is de vervangronde de zaterdag voordien
  • Valt de feestdag op woensdag, donderdag of vrijdag, dan is de vervangronde de zaterdag nadien, maar wel in dezelfde week. 

RAADPLEEG DE ONLINE AFVALKALENDER.