Politiezone Westkust controleert grondig op mondmaskerplicht

Gemeente De Panne

0 / 5

Your page rank:

Horeca-uitbaters waren al langer verplicht om een mondmasker te dragen in hun zaak en sinds 27 juli is er ook een algemene mondmaskerverplichting in De Panne, Nieuwpoort en Koksijde. Deze maatregelen worden grondig gecontroleerd door politiezone Westkust en dat loont. In de volledige zone houdt het merendeel van de mensen zich aan de regels.

Op straat, in horecazaken, op de fiets … Mondmaskers zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld en maar goed ook. Het dragen van maskers zorgt ervoor dat het coronavirus zich minder goed kan verspreiden en verkleint de kans op besmetting. Hoewel een overgrote meerderheid zich wél aan de regels houdt, weigeren sommige individuen om een masker op te zetten.

Grondige controle
Zoals aangekondigd controleren de agenten van politiezone Westkust dan ook grondig: op straat, in winkels, maar ook bij bezoekers en uitbaters van horecazaken. Er lopen agenten in uniform over straat, maar evengoed in burger om zo de ‘stiekeme’ overtreders ook op te merken. Daarnaast zijn er ook ’s nachts controles, o.a. in de horeca.

Toch één uitzondering

Het lokaal bestuur De Panne en de politiezone Westkust zijn trots om te melden dat nagenoeg alle horecazaken zich aan de regels houden. De uitbaters en hun personeel dragen consequent een mondmasker en informeren de klanten die er geen dragen. Toch is al enkele malen vastgesteld dat de uitbater van een zaak in De Panne geen mondmasker droeg. Na drie processen-verbaal, gedroeg de uitbater zich nog steeds niet volgens de federale coronamaatregelen. Het lokaal bestuur ziet zich genoodzaakt om deze horecazaak onmiddellijk op burgemeestersbevel gedurende een week te sluiten. Dit voorval is het eerste in de politiezone Westkust en hopelijk ook het enige. De politie zal erop toezien dat de desbetreffende uitbater zich aan de sluiting houdt.

Om dergelijke incidenten te voorkomen, zal de politie in de toekomst grondig blijven controleren.

Waarnemend burgemeester Wim Janssens: “Iedereen werkt samen aan een Safe Summer in De Panne en Adinkerke. De horeca werkt ook volop mee en levert grote inspanningen. Het is niet evident om altijd een mondmasker te dragen, zeker niet in deze hoge temperaturen. Daarom zijn we hen dankbaar.

Helaas is er nu 1 horecazaak die niet wil luisteren waardoor we zeer streng moeten optreden. Ik reken er op dat hij na een week terug zal opstarten met respect voor de coronaregels.”