SINT-BERNARDUSFEESTEN 2023

sint-bernardusfeesten 2023

SINT-BERNARDUSFEESTEN 2023 – 25 t.e.m. 27 augustus

Beleef drie onvergetelijke dagen vol feestelijkheden tijdens Sint-Bernardusfeesten in Nieuwpoort-Bad. Maak een ontspannen wandeling langs de braderie met lokale handelaars, geniet van verrassende mobiele animatie, ontdek leuke hoekjes voor de kinderen en laat je meeslepen door swingende muziekoptredens. Vergeet ook niet de traditionele hondenwandeling, het spectaculaire vuurwerk en de sfeervolle Avenue Bernard. Dit alles en nog veel meer wachten op je tijdens de 53ste editie, van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus.

Het feestweekend van SINT-BERNARDUSFEESTEN 2023 wordt bepaald door twee belangrijke elementen die samenkomen:

Braderie SINT-BERNARDUSFEESTEN 2023: Albert I-laan (tussen Elisalaan en Meeuwenlaan), zijstraten (tussen Albert I-laan en Franslaan), Lombardsijdestraat en Zeedijk, waar Nieuwpoortse handelaars op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 u. tot 19.00 u. hun waren aanbieden.

Wat mag je waar verwachten?

BRADERIE – Vrijdag 25, zaterdag 26, zondag 27 augustus telkens  van 10 tot 19 u.

Deze Nieuwpoortse handelaars halen hun mooiste koopjes boven en de Nieuwpoortse horeca bedienen jullie tussen al dat shoppen en feesten door.

MUZIKALE EN ANDERE MOBIELE SFEERBRENGERS 

Mobiele animatie op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus tijdens de uren van de braderie in de Lombardsijdestraat, Albert I laan en langs de Zeedijk. Meer details in de programmafolder vanaf 1 augustus.

SINT BERNARDUSHONDENWANDELING – Zondag 27 augustus

Een mooie traditie om in ere te houden! Het Prins Mauritspark ontvangt opnieuw meer dan 100 Sint-Bernardushonden voor een feestelijke wandeling en zegening. Inschrijven met je Sint-Bernardushond om deel te nemen kan via deze link

 •             10.30 u. Eucharistieviering in de Sint-Bernarduskerk opgeluisterd door het Nieuwpoortse koor Opportus
 •             11.15 u. Start wandeling onder begeleiding van de Katholieke Koninklijke Fanfare Nieuwpoort en de Belleman van Veurne –                          Hondenweide/Dienstweg Havengeul
 •             12.30 u. zegening van de honden aan Centrum Ysara

GROOT PODIUM – Zeedijk richting Loodswezenplein

       Vrijdag 25 augustus:

 • 17.30 – 19 u.        Hammertime – The Ultimate ‘90s dance hits
 • 19.45 – 21.30 u.    Willy Sommers live – 50 jaar Hits
 • 21.30 – 22.30 u.    Discobar Joossens feat. MC Spaghetti (Koen Crucke)

      Zaterdag 26 augustus:

 •  17.30 – 18 u.     Jessy (Mackenzie ft. Jessy)
 • 18.45 – 20.15 u. Bram & Lennert – levende jukebox met tal van wereldbekende hits live
 • 21 – 22.30 u.      The Juliets (We play the songs you sing in the shower)
 • 22.30 u.               Vuurwerk

     Zondag 27 augustus:

 • 13.30 – 14.30 u. Concert Band Nieuwpoort
 • 15 – 16 u. Jeuk jajajajoepie kinderdisco
 • 17 – 18.30 u.  Guy Swinnen band (Rock Ain’t Dead)

Extra: Beach Bar Chagall Beach plaatst op vrijdag en zaterdag een DJ tot 22 u. & Bar Eugene blijft open op zaterdag 26 augustus uitzonderlijk open tot middernacht. Ook bij Barcour zijn er tal van optredens en een kinderdorp voor extra ambiance.

KIDSCORNERS 

 • Springkastelendorp – Zeedijk t.h.v. Hendrikaplein
 • Odelle Bus – Zeedijk t.h.v. Veurnestraat – Zondag 27 augustus 13.30 tot 17.15 u.
 • Flower Power bus

ZOMERTERRAS BOULEVARD BERNARD – Zeedijk richting Loodswezenplein (nabij Groot Podium)

Vier lokale handelaars, Ruig/Ternier/Heroes/Ad Unum Gin creëren samen een extra zomers terras. Je kunt genieten van een streekbier (Sint-Bernardus & Heroes) of een ander drankje met muziek van het groot podium op de achtergrond.

RECORDPOGING VISBAKKEN PROMOVIS VZW – Albert I Laan voor Toerisme Nieuwpoort-Bad – Zaterdag 26 augustus van 11 tot 17 u.

Promovis vzw waagt zich opnieuw aan een recordpoging! Ze willen 1000 vissen bakken en verkopen ten voordele van de MUG Heli van West-Vlaanderen. Koop je ticket ( € 5) voor een vers gebakken pladijs vooraf via Toerisme Nieuwpoort (Hendrikaplan) vanaf 1 augustus tot 23 augustus of ter plaatse.

KUNSTMARKT  – Lombardsijdestraat t.h.v. schildpad

Rondom de schildpad, Dienstweg Havengeul, verzamelen op vrijdag, zaterdag en zondag lokale kunstenaars die zich door de zee en Nieuwpoort lieten inspireren.

Extra nieuws:

Nieuws Veurne

Veurne Awards 2024

Veurne Awards 2024 : Op 23 februari 2024 is er de allereerste editie van de Veurne Awards. Tijdens deze gala-avond in Furnevent zetten we onze

Koksijde Nieuws

Halloween-mountainbiketoertocht Koksijde

Halloween-mountainbiketoertocht Koksijde: Op vrijdag 27 oktober 2023 start in Oostduinkerke de 9de editie van de Halloween-mountainbiketoertocht. Dit jaar is er terug keuze uit drie verschillende afstanden: 25,

Koksijde Nieuws

Fun Shopping Koksijde

Fun Shopping Koksijde: Voor Fun Shopping moet je in Koksijde, Sint-Idesbald én Oostduinkerke zijn!Het eerste weekend van oktober slaan de VVV, de dienst voor Toerisme