Speelpleinwerking Zonnestraal uit Diksmuide mag ook starten

Speelpleinwerking zonnestraal diksmuide

Ondanks de maatregelen, zal er ook dit jaar een enthousiaste groep vrijwillige animatoren zorgen voor een topzomer op speelplein Zonnestraal! Naast het spelplezier zijn er enkele aanpassingen die u hier kunt doornemen.

Speelpleinwerking Zonnestraal brengt een aangepast aanbod van activiteiten en vrij spel. Het gebeurt al eens dat ze hierbij vuil worden, dus speelkledij is een must! Het speelplein verwelkomt kleuters (3-6 jaar en pampervrij) en lagereschoolkinderen (6-12 jaar).

Ze organiseren 1 kleuterbubbel en 2 bubbels voor 6-12. In elke bubbel is plaats voor 45 kinderen. Deze bubbel is voor de hele week en mag je niet combineren met andere bubbels in dezelfde week. (vb: vertrek kamp) 
Voor 6-jarigen blijft de keuze, afhankelijk waar broertje of zusjes zitten kies je best dezelfde bubbel.

Inschrijven en Kostprijs

Inschrijven
Vooraf inschrijven is verplicht via TicketGang vanaf maandag 15 juni om 18 uur. Inschrijven gebeurt voor een volledige week, daarnaast is er ook een éénmalige inschrijving “verzekering”. De medische fiche is verplicht in te vullen en mee te brengen.

Kostprijs speelpleinwerking

  • Tarief: €25/week
  • Opvang (17.15 – 17.45 uur): €1
  • Uitpas tarief: €5/week
  • Er is voorlopig geen zwemmen

(Zonnecrème en water inbegrepen. Er is dit jaar geen vieruurtje)

Uitstap: Deze zomer is er geen uitstap

Speelpleindag

Het speelplein is elke werkdag open van 7.45 tot 17.45 uur, van 1 juli tot en met 26 augustus. Er is geen speelpleinwerking op dinsdag 21 juli (nationale feestdag).

Aanmelden 

  • Elke bubbel heeft een eigen ingang met markeringen om te volgen.
  • Van 7.45 tot 9 uur. Kinderen tot 6 jaar moeten bij het aanmelden steeds vergezeld zijn van een ouder of voogd.
  • Oudere kinderen die alleen naar huis gaan, moeten hiervoor een schriftelijke toelating van de ouders of voogd mee hebben.
  • Kinderen kunnen geen halve dag komen

Afhalen

  • Tussen tussen 16 en 17.45 uur
  • Kinderen worden niet meegenomen zonder afmelden.

Opvang
Er is ’s morgens gratis opvang vanaf 7.45 uur. De avondopvang is van 17.15 tot 17.45 uur en kost 1 euro per kind.

Zwemmen
Momenteel organiseren ze geen zwemmen.

Themadag
Omdat verkleden leuk is, organiseren ze soms een themadag. Hou dus de communicatiekanalen in het oog.

Wat neem je mee?
Op het speelplein wordt geen maaltijd voorzien, geef dus zeker een lunchpakket mee met je kind, en een hapje of drankje voor tijdens het spelen. Ze voorzien geen vieruurtje dus zorg voor een tussendoortje ‘s ochtends en ‘s middags. Op het speelplein voorzien ze op elk moment gratis drinkwater, maar hiervoor moet je je eigen drinkfles meenemen. Zet overal de naam van je kind op, om misverstanden te vermijden. Ze raden aan om speelkledij aan te trekken, of reservekledij mee te nemen, want van spelen kan je vuil worden!