Stadsbestuur vraagt inwoners om coronaregels strikt te respecteren

0 / 5

Your page rank:

Stadsbestuur vraagt inwoners om coronaregels strikt te respecteren

De afgelopen zeven dagen werden 26 nieuwe gevallen van COVID-19 vastgesteld in stad Diksmuide, het hoogste aantal sinds het uitbreken van de coronacrisis. Die cijfers tonen aan dat ook Diksmuide niet gespaard blijft van het sterk stijgende aantal besmettingen.

Wat opvalt is dat de besmettingen erg divers zijn. We stellen zowel besmettingen vast in het stadscentrum als in de dorpen, en de leeftijden variëren van 12 tot 91 jaar. Er is geen duidelijke besmettingscluster: de besmettingen worden op verschillende plaatsen en momenten opgelopen. Positief is dat we in de woonzorgcentra en serviceflats voorlopig geen besmettingen vaststellen.

Door de toegenomen besmettingen komt onze stad in alertfase drie terecht. Op de cijfers van Sciensano – die voor de brede bevolking raadpleegbaar zijn – zit een korte vertraging. Gezien de toegenomen besmettingen is er geen tijd te verliezen om inwoners te wijzen op hun verantwoordelijkheid.

Het stadsbestuur past alle federale maatregelen strikt toe en vraagt inwoners om de opgelegde maatregelen te respecteren. Elk gezin nodigt maximum 4 mensen tegelijkertijd uit, kinderen jonger dan 12 jaar niet meegeteld. 

Maatregelen Diksmuide

Het stadsbestuur volgt samen met de huisartsen de cijfers op de voet, en speelt kort op de bal mochten bijkomende maatregelen nodig zijn in onze stad. De politie ziet strikt toe op de naleving van alle regels. 

Code oranje sport- en jeugdsector

Vanaf morgen geldt voor de sport- en jeugdsector bovendien ook code oranje. Dat wil zeggen dat indoorsportactiviteiten waar je geen anderhalve meter afstand kunt houden tijdelijk verboden worden voor iedereen ouder dan 12. Kleedkamers en douches sluiten, behalve in zwembaden. Sportkampen en andere jeugdactiviteiten kunnen doorgaan in kleinere groepen. Bij binnenactiviteiten verkleint de bubbel voor kinderen ouder dan 12 naar 20 kinderen. Het dragen van een mondmasker is dan verplicht. Bij buitenactiviteiten geldt een limiet van 50 kinderen en moet geen mondmasker opgezet worden.