Verstrenging circulatieplan Nieuwpoort

overal mondmasker verplicht in nieuwpoort

0 / 5

Your page rank:

Naar aanleiding van de verstrengde maatregelen treedt het circulatieplan terug in werking. Er wordt gerekend op de verantwoordelijkheidszin van alle weggebruikers om voldoende afstand te houden en de regels te volgen.

  • In het winkelstraatgedeelte houden voetgangers, ook wanneer ze op de rijweg wandelen, de aangeduide wandelrichting aan.
  • Op de Zeedijk volgt u de aangeduide wandelrichtingen. Ook daar houdt u voldoende afstand van elkaar. Fietsen zijn daar ook toegelaten.
  • Op de wandelpromenade maken wandelaars gebruik van het houten gedeelte en houden rechts aan. Fietsers rijden rechts op de rode klinkersteentjes. Dit geldt ook voor gocarts, elektrische rolstoelen of kinderen met steps.
  • Wie aanschuift om een winkel binnen te gaan, doet dit op speciale wachtstippen die langs de gevel op de grond werden geschilderd. Zo kan de regel inzake ‘social distancing’ steeds optimaal worden gerespecteerd.

Op drukke punten worden stewards ingezet. Zij geven passanten informatie over het circulatieplan en zien toe op de correcte toepassing ervan.