Veurne doet er nog 3 jaar bij

Oxyclean de panne veurne doet er nog 3 jaar bij

Veurne 3 jaar langer partner van Oxyclean Classic Brugge-De Panne


Stad Veurne zal nog drie jaar langer de Oxyclean Classic Brugge-De Panne (vroeger de Driedaagse van De Panne) met open armen ontvangen. Het stadsbestuur ondertekende een nieuwe overeenkomst van drie jaar met organisator Koninklijke Veloclub Panne Sportief, waardoor de koers nog tot 2024 door het hart van de stad zal trekken.

Naast de passages door het historische centrum, rijdt het peloton tijdens de lokale rondes grotendeels over het grondgebied van Veurne. Zo vormen ook De Moeren een integraal deel van deze wielerwedstrijd. De Oxyclean Classic Brugge-De Panne is een organisatie van twee dagen, met zowel een wedstrijd voor de dames als de heren.

Voor Stad Veurne is deze wedstrijd een ideaal uithangbord om zich als fietsomgeving op de kaart te zetten. Twee dagen lang komen alle toeristische trekpleisters, dankzij de live-uitzendingen, mooi in beeld. Op deze manier ontdekken honderdduizenden kijkers de troeven van onze stad. Voor de eigen inwoners is het een unieke kans om de toppers van het peloton van dichtbij te zien en dat in een indrukwekkend decor. Er zal tijdens de passages over de Grote Markt opnieuw gezorgd worden voor een aanvullend programma, waarbij onder andere de wedstrijd live zal worden uitgezonden op groot scherm.


Quote Pascal Sticker, schepen van Sport: “Deze wielerwedstrijd verdient het om opgenomen te worden in het rijtje van topklassiekers. De passages door De Moeren en ons historisch stadscentrum dragen bij tot een uniek decor. De Veurnaar zal de komende 3 jaar opnieuw kunnen genieten van topsport van de bovenste plank, en daar zijn we uiteraard heel blij om.

Foto: Burgemeester Peter Roose ondertekent het contract met Yvan Berquin, voorzitter van vzw Koninklijke Veloclub Panne Sportief. Sandy Pinson van de Sportdienst organiseert het aanvullend programma. Schepen van Sport Pascal Sticker kon niet aanwezig zijn.