Visit Veurne zorgt voor warme activiteiten

0 / 5

Your page rank:

Visit Veurne biedt onze inwoners opnieuw lichtpunten aan in volle coronacrisis. Net zoals tijdens de zomermaanden heeft de dienst een aantrekkelijke en originele kalender samengesteld die volledig past binnen de huidige maatregelen. Veel van de activiteiten passen bovendien binnen Verlicht Veurne. Hierin roepen we op om de gevels en voortuinen te verlichten, als teken van hoop en solidariteit. 

Toeren&Loeren

Tijdens Toeren&Loeren ga je normaal binnen in de Veurnse huiskamers, kunstgalerijen of diverse openbare plaatsen zoals het woonzorgcentrum Ter Linden om kunst te bewonderen. Dit jaar maakt corona dit niet mogelijk. Dus zorgde Visit Veurne voor een alternatief! Het resultaat is een wandeling doorheen de stad. Kunstenaars, kunstverenigingen en scholen brengen licht in deze donkere tijden in etalages, op gebouwen, in het Stadspark … 

De lichtinstallaties kan je in het weekend van 11 tot 13 december bewonderen, telkens vanaf 14 uur. Maar het wordt natuurlijk nog magischer wanneer de zon achter de horizon verdwijnt.

  • Waar: Stadscentrum Veurne (Wandelparcours verkrijgbaar bij Visit Veurne, Grote Markt 29)
  • Data: 11 december – 13 december
  • Van 14 – 21 uur, vanaf zonsondergang met verlichting

Het bos van Willem

In het verlengde van Toeren&Loeren creëert Visit Veurne in het Stadspark een prachtig lichtspektakel. Het is een ode aan onze ereburger Willem Vermandere die dit jaar 80 jaar werd. Vanaf zonsondergang tot 21 uur dansen vele lichtjes op de tonen van zijn muziek.

  • Waar: Stadspark
  • Data: 11 december – 3 januari
  • Van zonsondergang tot 21 uur

QRst-zoektocht

In de maand december is het zoeken geblazen in Groot-Veurne! 80 QR-codes worden verstopt over de stadswijken en deelgemeenten. Het zijn hints om een 17-delig kruiswoordraadsel te vervolledigen. Slaag jij in deze zoektocht? Dan maak je kans op enkele mooie prijzen! Vind jouw deelnameformulier in het Stadsmagazine van december of bij Visit Veurne.

Waar: Groot-Veurne 
Data: 1 december – 31 januari 2021

Veurns Kerstverhaal

De Kerstslaper, een uniek Veurns Kerstverhaal is vanaf 11 december tot eind januari te lezen op 14 panelen verspreid over het stadscentrum. Stap met jouw gezinsbubbel het traject van 2 kilometer af en lees het volledige verhaal geschreven door Onno van Gelder Jr. en maak kennis met de bijhorende illustraties van Roland De Winter. 

  • Waar: Centrum Veurne, wandelroute af te halen bij Visit Veurne, Grote Markt 29
  • Data: 11 december – eind januari 2021

Kerstbos

Geen ijspiste en chalets op de Grote Markt dit jaar, maar wel een kerstbos! Wandel tussen verlichte en versierde kerstbomen en waan je even ver weg in het hoge noorden, misschien kom je wel terecht bij de kerstman …

Visit Veurne koppelt het kerstbos aan een leuke solidariteitsactie, want iedereen zal een kerstbal in één van de bomen kunnen hangen. Zo zal je een kerstbal bij de dienst kunnen afhalen, die je zelf creatief kan invullen. Je kan er een boodschap of tekening op plaatsen en deze dan persoonlijk komen ophangen vooraleer het kerstbos opent.

One thought on “Visit Veurne zorgt voor warme activiteiten

  1. Pingback: Winterlicht laat Diksmuide stralen in het donker - Neem me mee Magazine

Comments are closed.