Wensboom zorgt voor warme Kerst voor elk kind

Poperinge, kei van een stad

0 / 5

Your page rank:

Wensboom in bib Poperinge zorgt voor een warme Kerst voor élk kind!

In Poperinge wordt vanaf volgende week een wensboom in de bibliotheek geplaatst. De boom komt er voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijker hebben. Die konden hun wensen voor de feestdagen in de boom achterlaten.

Een feeënboom is een wensboom voor kinderen uit gezinnen die het financieel wat moeilijker hebben vertelt schepen voor sociale zaken Bryan Vanderhaeghe (SAMEN): “Kerst betekent voor veel mensen sfeer en gezelligheid en vanzelf ook cadeautjes geven en krijgen. Voor veel gezinnen is dit evenwel niet zo evident. Met de wensboom hopen we in de kerstperiode ook een glimlach op het gezicht van kinderen uit die gezinnen te toveren.”

wensboom

Kinderen wiens ouders het financieel niet breed hebben, konden hun wensen bij de sociale dienst binnenbrengen. De wensen worden in de feeënboom gehangen die in de ingang van de bibliotheek staat. De inwoners van Poperinge die dat willen kunnen een wens in vervulling laten komen door een wens uit de boom te nemen en het gewenste cadeautje te kopen. De cadeautjes kunnen tot 25 december worden afgegeven aan de balie van het sociaal huis. De medewerkers van de sociale dienst zorgen dan dat het cadeau juist terechtkomt. 


Praktisch: De wensboom is te vinden in de ingang van de bibliotheek van Poperinge, Veurnestraat 71. Cadeautjes kunnen aan de balie in het sociaal huis van Poperinge, Veurnestraat 22, worden afgeleverd.